Yargıtay'dan emsal karar: Zengin kadın eşine nafaka ödeyecek!

TAKİP ET

Diyarbakır'da 50 yıl önce evlenen bir çiftin boşanma davasında Yargıtay'dan emsal değeri taşıyacak bir karar çıktı. Mahkeme, evi terk ederek çocukları ile yaşamaya başlayan kadının eşine yoksulluk nafakası ödemesine hükmetti.

Reklam
Reklam

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde 50 yıl önce evlendiği 78 yaşındaki kocası C.A.'dan boşanmak isteyen 6 çocuk annesi 70 yaşındaki emekli Z.A, boşanma davası açılır açılmaz evi terk etti ve çocuklarının yanına yerleşti.

Boşanma davasında herhangi bir maddi geliri olmadığını öne süren C.A, emekli olan eşinden 1000 lira 'yoksulluk nafakası' istediği talebinde bulunurken talebi değerlendirmeye alan mahkeme , davaya ilişkin verdiği kararda her iki tarafında sosyal ve ekonomik araştırılmalarının yapıldığı ve davalı Z.A'nın düzenli olarak bir aylığa sahip olması, davacı C.A'nın ise ekonomik durumunun zayıf olması nedeniyle davanın kısmen kabul edildiği ve davalı Z.A'nın davalı kişiye 300 lira tedbir nafakası vermesine hükmetti.

KARAR İSTİNAFA GÖNDERİLDİ

Yerel mahkeme tarafından verilen karara itiraz eden davalı kadın Z.A, söz konusu kararın kaldırılması için Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi 2. Hukuk Dairesine istinaf başvurusu yaptı. Burada yapılan itiraz değerlendirildi ve 2. Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin verdiği miktarı kesin olarak kabul etti ve itirazın reddi yönünde bir karar verdi.

Verilen karara gerekçe olarak ise medeni kanunun cinsiyet eşitliği üzerine kurulmuş olduğu vurgulandı.

 

yargıtay kararı zengin kadın fakir erkeğe nafaka medeni kanun