Yargıtay, eşinin kredi kartını iptal eden kocayı haksız buldu!

TAKİP ET

Eşinin iş ve gelirinin olmadığını bilen ve bu bilgiye rağmen kredi kartını iptal ederek eşinin kullanmamasını sağlayan koca, Yargıtay tarafında haksız bulundu.

Reklam
Reklam

Boşanmak için Aile Mahkemesi'ne başvuran Y.B., eşi O.B.'nin davasında davacı kadın, evlilik sonrası davalı tarafın kendisine küfür ve hakaretler ettiğini, sadakatsiz davranışlarda bulunduğunu ve toplum içerisinde küçük düşürücü eylemler gösterdiğini ileri sürdü. 

Davalı koca O.B.'nin de boşanma davasını kabul etmesi sonrası tarafların boşanmalarına karar verilirken 6 bin TL tedbir-yoksulluk nafakası ile birlikte 500 bin TL maddi, 500 bin TL manevi tazminatın ödenmesine hükmedildi.

Her iki tarafın aldıkları ortak karar ile ayrı yaşamaya başladıkları, davalı erkeğin eşinin işi ve geliri olmadığını bilmesine rağmen eşinin kredi kartlarını iptal ettirdiği ve aynı zamanda giderlerini karşılamadığına dikkat çekilirken, boşanmaya neden olan olaylarda erkeğin tam, kadının ise kusursuz olduğu gerekçesi gösterildi ve tarafların boşanmalarına karar verildi. Tazminat ise kadın eş yararına bin TL tedbir-yoksulluk nafakası ile 20 bin maddi tazminat olarak değiştirildi.

Karar, temyize gönderilirken dosyayı inceleyen Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, eşinin geliri olmadığı halde kredi kartı iptal ettirme işleminin eşin kişilik haklarına saldırı niteliğinde olduğuna karar verdi. Emsal niteliği taşıyan bir karara imza atan Yargıtay, eşinin kredi kartını iptal ettiren kocayı kusurlu bularak Aile Mahkemesinin verdiği son kararı bozulmasına ve kadının hak ettiği tazminat bedelinin yeniden belirlenmesine hükmetti.



 

boşanma davası kredi kartı iptali yargıtay emsal kararlar