Yarın hangi okullar kar tatili belli mi? 8 ilde okullar tatil edildi!

TAKİP ET

Ülkedeki kar yağışlarının gitgide şiddetlenmesi ile birlikte okulların tatil edilmesi haberleri de ardı ardına gelmeye başladı. Kar yağışlarının artış gösterdiği illerde ise okullar tatil ediliyor. Peki yarın okullar tatil olacak mı, hangi illerde kar tatili var? soruları hem öğrenciler tarafından hem de veliler tarafından oldukça merak edilmektedir. Perşembe günüde pek çok ilde okullar kar tatili yapıldı. İşte kar yağışından dolayı eğitime bir süre ara veren o iller..

Reklam
Reklam

Ülkenin büyük bir kısmında etkisini gösteren kar yağışları eğitimi de engelledi. Pek çok ilden de kar tatili haberleri gelmeye başladı. Peki yarın tibari ile okullar tatil mi, hangi illerde kar tatili var? soruları ise hem öğrenciler tarafından hem de veliler tarafından oldukça merak edilmektedir. Hangi illerdde kar yağışından dolayı okullar tatil edildi? sorusu da açığa kavuştu. Ülkede ki kar yağışlarından dolaı tam 8 ilimizde okullar kar tatili edildi. İşte tatil olan o iller..

Zonguldak 'ta okullar kar tatili mi edildi?
Zonguldak 'ta tam 2 gün boyunca devam eden kar yağışı hayatı da olumsuz şekilde etkilemeye başladı. Kent merkezi ile ilçeler ve köylerde etkisini sürdüren kar yağışından dolayı yüksek kesimlerde kar kalınlığı 1 metreyi buldu. 
Zonguldak Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise il genelinde yer alan okullar ile orta dereceli okullar ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan tüm eğitim kurumları 23 Aralık 2021 Perşembe günü için 1 günlük tatil ilan edildi. Kamu kurumunda çalışan hamile kadınlar ile engelli olan vatandaşlarımızın da izinli olarak sayılacakları bilgisi açıklandı.

Hakkari 'de okullar kar tatili mi edildi?
Çukurca Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Çukurca ilçesine bağlı olan Çığlı köyü ile Akkaya köyünde ki yoğun kar yağışından dolayı ve olumsuz hava şartlarından dolayı 22 Aralık 2021 Çarşamba günü eğitim ve öğretime 1 günlük ara verildi. 
Şemdinli ilçesinde de yaşanan olumsuz hava şartları hayatın akışını olumsuz yönde etkisi altına alırken, kar yağışından dolayı da öğleden sonrası için okullarda eğitime ara verildi.

Diyarbakır 'da okullar kar tatili mi edildi?
Diyarbakır 'ın Kulp ilçesinde dün akşam saatleri itibari ile aralıklı bir şekilde etkisini gösteren kar yağışından dolayı kar kalınlığı ilçe merkezinde 10 santimetreye ulaştı ve yüksek kesimlerde de kar kalınlığı 30 santimetre ile 40 santimetre aralığındadır.
Yoğun kar yağışından dolayı bazı köy yolları ile Kulp - Muş karayolu da ulaşıma kapanmış durumdadır. İlçe merkezinde ise kar lastiği ile zincir bulamayan araçların yollarda ilerlemeleri epey bir zorlaşırken, Kulp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da 1 gün süre ile eğitime ara verildiği bilgisi paylaşıldı.

Ardahan 'da okullar kar tatili mi edildi?
Ardahan 'ın Posof ilçesinde etkisini gösteren yoğun kar yağışı normal hayatı resmen felç etti. Kar yağışından dolayı ise okullar tatil edildi ve çok fazla sayıda da yerleşim yerine ulaşım sağlanamamaktadır.

Kastamonu 'da okullar kar tatili mi edildi?
Kastamonu 'nun Küre ilçesi ile İnebolu ilçesinde ki yoğun kar yağışları devam etmektedir. Kar yağışının ardından İlçe Kaymakamlıklarınca yapılan bir yazılı açıklama ile okullarda yüz yüze eğitime 23 Aralık 2021 Perşembe günü için ara verildiği bilgisi paylaşıldı.
Küre Kaymakamlığı tarafından bu konu hakkında bir açıklama yapıldı ve söz konusu açıklamada '' Kar yağışının sebep olabileceği her türlü olumsuzluklar ile iş güvenliği sebebi ile Yatılı Bölge Okulu hariç olmak üzere Küre Anadolu Lisesi, Cumhuriyet İlkokulu, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ile Küre Çok Programlı Lisesi öğrencileri için 23 Aralık 2021 Perşembe günü yüz yüze eğitime 1 günlük ara verilmesi kararı alınmıştır. '' sözleri yer aldı. 
İnebolu Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada ise, '' İlçemizdeki kar yağışı ile olumsuz hava şartlarından dolayı 23 Aralık 2021 Perşembe günü lise ile yaygın eğitim kurumları hariç olmak üzere bütün okularımızda eğitim ve öğretime 1 günlük ara verilmiştir. '' açıklaması yer aldı.

Bartın 'da okullar kar tatili mi edildi?
Bartın 'da yağışını devam ettiren yoğun kar yağışı dolayısı ile yarın okullarda yüz yüze eğitim ile öğretime ara verilmiştir. Uzaktan eğitimin ise devam edeceği bilgisi paylaşıldı.
Bartın Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise, '' Yoğun kar yağışından dolayı ve buzlanmadan dolayı il genelindeki bütün ilk okul ile orta dereceli okullarımızda ( özel eğitim kurumları ile özel öğretim kurumları da dahil olmak üzere ) 23 Aralık 2021 Perşembe günü yüz yüze eğitim ile öğretime 1 günlük süre ile ara verildi. Eğitim ve öğretim uzaktan olacak şekilde devam edecektir. '' ifadeleri yer aldı. Aynı zamanda hem engelli olan kamu çalışanı vatndaşlarımız hem de hamile olan kamu çalışanları da aynı tarih itibari ile 1 günlük izinli olarak sayılacaklardır bilgisi paylaşıldı.

Artvin 'de okullar kar tatili mi edildi?
Artvin merkez ile Murgul ilçesinde yaşanan yoğun kar yağışı sebebi ile eğitime bugün ile birlikte yarın da 1 günlük ara verildi.
Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, Artvin 'in bazı bölgelerinde yaşanan yoğun kar yağışı sebebi ile il merkezi olan Borçka ile Murgul ilçesinde bütün sınflarda, Şavşat ilçesine bağlı olan Meydancık köyünde ise eğitime 1 günlük ara verildiği açıklaması yapıldı. Yapılan bu açıklamada, bu yerleşim yerlerinde ki engelli kamu çalışanı vatandaşlar ile hamile olan kamu çalışanları da 1 günlük izinli olarak sayılacaklarının kararının verildiği bilgisi aktarıldı.

Trabzon 'da okullar kar tatili mi edildi?
Trabzon 'da yarın il merkezi de dahil olmak üzere tam 10 ilçede etkisi süren kar yağışı sebebi ile eğitim ve öğretime 1 günlük ara verilmesi kararı alındı.
Trabzon Valiliği tarafından bu konu hakkında yapılan açıklamaya göre '' İlimiz genelinde ki devam etmekte olan kar yağışları sebebi ile 23 Aralık 2021 Perşembe günü Akçaabat ilçesinde, Beşikdüzü ilçesinde, Çarşıbaşı ilçesinde, Düzköy ilçesinde, Hayrat ilçesinde, Maçka ilçesinde, Ortahisar ilçesinde, Şalpazarı ilçesinde, Tonya ilçesinde ve Vakfıkebir ilçesinde 1 günlük süre ile okullarda eğitime ara verilmesine ve engelli olan kamu çalışanı vatandaşlarımız ile hamile olan kamu çalışanlarımızın da bu tarih içinde idari izinli olarak sayılmalarına; Araklı ilçesinde, Arsin ilçesinde, Çaykara ilçesinde, Dernekpazarı ilçesinde, Köprübaşı ilçesinde, Of ilçesinde, Sürmene ilçesinde ve Yomra ilçesinde de yalnızca taşımalı eğitime 1 günlük ara verilmesi kararı alınmıştır. '' ifadeleri yer aldı. 

kar yağışı okullar tatil mi 23 aralık hangi iller tatil 23 aralık okullar tatil mi