Yarın okullar tatil mi? 24 Aralık Cuma günü hangi iller kar tatili?

TAKİP ET

Ülkenin büyük bir kısmında etkisini sürdüren kar yağışından dolayı eğitim ve öğretimde de aksamalar meydana gelmektedir. Doğu Anadolu Bölgesi 'nde esarete dönüşen kar yağışından dolayı pek çok il, ilçeleri ile ola bağlantılarını bazen kaybediyor. Karadeniz Bölgesi ile İç Anadolu Bölgesi 'nde de ara ara etkisini gösteren kar yağışı hem ulaşımda hem de eğitimde aksamaların meydana gelmesine sebebiyet vermektedir. Peki 24 Aralık Cuma günü hangi iller kar tatili ilan edildi? işte detaylar..

Reklam
Reklam

24 Aralık 2021 Cuma günü kar tatili olacak mı? sorusunun cevabı sabah saatlerinden itibaren öğrenciler tarafından merak edilerek araştırılmaya başlandı. Ülkenin büyük bir kısmında etkisini gösteren kar yağışı hem ulaşımda hem de eğitimde aksamaların yaşanmasına sebebiyet verdi. Doğu Anadolu Bölgesi 'nde pek çok ilde etkisini gösteren kar yağışından dolayı ilçe ile köyler ile ara ara bağlantı kopukluğu yaşanmaktadır. Ekipler ise hiç durmadan kardan dolayı kapanmış olan yolları açmak için çalışmaktadırlar. Karadeniz Bölgesi ile İç Anadaolu Bölgesi 'nde de etkisini gösteren kar yağışı sebebi ile hem eğitim ve öğretimde hem de ulaşımda aksamalar yaşanmaktadır. 24 Aralık 2021 Cuma günü hangi iller kar tatili olacak? işte detaylar..

24 Aralık Cuma günü okullar hangi illerde tatil olacak?
24 Aralık 2021 Cuma günü yani yarın okulların kar yağışı dolayısı ile tatil edildiği herhangi bir il bulunmamaktadır ancak ilerlyen saatlerde kar yağışının etkisini sürdürdüğü illerden okul tatili haberlerinin de gelmesi beklenmektedir.

23 Aralık Perşembe günü hangi illerde okullar tatil oldu?
Karadeniz Bölgesi 'nde yaşanan kar yağışı sebebi ile 4 ilimizde toplamda 9 ilçede okul eğitimine 1 günlük ara verildi.
Kar yağışının etkisini gösterdiği Giresun 'un Çamoluk ilçesi, Sinop 'un Gerze ilçesi, Erfelek ilçesi, Dikmen ilçesi ile Ayancık ilçesi ve Ordu 'nun Gürgentepe ilçesi ile Akkuş ilçesinde, Artvin 'in merkezi ile Murgul ilçesinde eğitim ve ğretime 1 günlük ara verildi. Bu yerleşim yerlerinde ikaet eden engelli kamu çalışanları ile hamile olan kau çalışanlarının da idari izinli olarak sayılacakları bildirildi.
Hakkari ile çevresinde etkisini devam ettien yoğun kar yağışı sebebi ile eğitim de aksamalar meydana geldi. Hakkari Valiliği, yoğun geçen kar yağışından dolayı gece saatlerinde bir açıklamada bulundu ve söz konusu bu açıklamasında; Hakkari merkez, Yüksekova ilçesi ile Şemdinli ilesinde taşımalı eğitimde, Çukurca ilçesinin Çığlı köyü ile Akkaya köyünde ise devam eden kar yağışı, oluşan buzlanma ve tipi sebebi ile 22 Aralık 2021 Çarşamba gününde eğitim ve öğretimde 1 günlük ara verildiği bilgisi paylaşıldı. 
Karabük 'te yaşanan yoğun kar yağışından dolayı şehir merkezi, Safranbolu ilçesi, Yenice ilçesi ile Eflani ilesinde okulların yarın için tatil eilmesi kararı alındı.
Karabük Valiliği de yapmış olduğu yazılı açıklamasında yoğun kar yağışından dolayı Karabük merkez, Safranbolu ilçesi, Yenice ilçesi ile Eflan ilçesinde yarın için okullar 1 günlük kar tatili ilan edildi. Ovacık ilçesi ile Eskipazar ilçesinde de taşımalı sistem ile okula gidip gelen öğrenciler için eğitime ara verilmesi kararı alındı. Karabük şehir merkezi, Safranbolu ilçesi, Yenice ilçesi ile Eflani ilçesinde kamuda çalışmakta olan engelli vatndaşlar ile kamu çalışanı hamile vatandaşlar için de yarın idari izinli olarak sayılması kararı verildi.

yarın okullar tatil edilecek mi? 24 aralık cuma okullar tatil mi? kar yağışı 24 aralıkta hangi illerde kar tatili var? kar tatili olacak mı