Yaşam kalitenizi artıracak 8 alışkanlık

TAKİP ET

Metropol hayatında yaşam kalitemizi arttırmak, kendimize zaman ayırmak belki çok zor gibi görünüyor olabilir ama emin olun bunun yolları var. İşte yaşam kalitenizi arttıracak ipuçları…

Reklam
Reklam

Uzun bir iş gününden sonra eve gelmek çok rahatlatıcı. Şimdi dinlenebileceğimiz veya bekleyen görevleri tamamlayabileceğimiz zaman başlıyor. Eve döndüğümüzde, günü daha iyi ya da daha kötü hale getirmeye yardımcı olabilecek şeyler yapıyoruz. Size iyi alışkanlıklar gösteriyoruz ve eve döndüğünüzde ne yapmanız ve ne yapmamanız gerektiğine dair ipuçları veriyoruz.

AYAKKABILARI ÇIKAR

Bu bariz görünüyor, ama gerçekten öyle mi? Hijyen ve sağlık konusu ihmal edilmemesi gereken bir konudur. Gün boyunca ayakkabılarımızın altında biriken tüm bakteri ve mikroorganizmaları hiç düşündünüz mü? Dairenize veya evinize girerken ayakkabılarınızı çıkarırsanız daha uzun süre temiz kalır ve o kadar çabuk kirlenmez.

DOLAYLI AYDINLATMA

Eve geldiğinizde ve hava (zaten) karanlık olduğunda, gözlerinizin dinlenmeye ihtiyacı olduğunu göreceksiniz. Sert beyaz tepe lambaları yerine loş ışıklar ve dolaylı aydınlatma kullanmak en iyisidir. Bu gölgelerde yaşamakla ilgili değil, gözlerimizi biraz dinlendirip rahatlatmakla ilgili.

MÜZİK

Müziğin tarzı önemli değil, herkesin kendi tercihleri ​​​​var. Müzik, rahatlamanın veya eve daha fazla neşe ve hayat katmanın iyi bir yoludur. Enerjilerinizi dengelemek için bu fırsatı kaçırıyor musunuz?

TELEFONUNUZU KAPATIN

Zor olduğunu biliyoruz, ancak eve döndüğünüzde kendinize cep telefonunuz olmadan günde bir saat lüksü verin. Bu süre zarfında ekrana bakmak zorunda kalmadığınız için gözleriniz size teşekkür edecek. Uzmanlara göre internette geçirdiğimiz zaman, faydalı bir şeyler yapmak yerine başka şeyler yaparak harcadığımız zamanla doğru orantılı.

KÖTÜ ALIŞKANLIK: İŞİ EVİNİZE GÖTÜRMEK

Bu önemli bir nokta. Eve gelip ceplerinizi gelişigüzel boşaltmak iyi bir fikir değildir: cüzdan, anahtarlar, kredi kartları, bozuk para veya banknotlar. Her şeyi evin etrafına dağıtmamaya çalışın. Böylece ertesi gün her şeyi farklı yerlerde aramak zorunda kalmazsınız. Tüm bunları saklamak için bir mobilya parçası veya dekoratif bir kase iyi bir çözüm olabilir.

KÖTÜ ALIŞKANLIK: TV'Yİ AÇMA

Hayır, elbette televizyon şeytanın bir icadı değildir. Ama belki eve gelir gelmez açmak en iyi alışkanlık değildir. Rahatlamanın başka yolları da var: müzik, meditasyon ve hatta yemek pişirme. Sürekli bilgi almaması için beyne düşünmesi ve dinlenmesi için zaman vermek iyidir.

KÖTÜ ALIŞKANLIK: DAİRENİZİN İÇİNE ALIŞVERİŞ POŞETLERİ BIRAKMAK

Eve giderken süpermarkete giderseniz, eve gelir gelmez her ürünü yerine koymayı unutmayın. Bu biraz çaba gerektirebilir; ancak, artık bunu yapmak zorunda kalmazsanız daha sonra daha mutlu olacaksınız. Özellikle akşam yemeği hazırlamanız gerektiğinde size yardımcı olacaktır.