Yaşanan olumsuz hava şartları İstanbul'da bazı seferlerin iptal olmasına sebep oldu

TAKİP ET

İstanbul’da olumsuz hava koşulları etkisini göstermeye devam ediyor. Bu bağlamda Şehir Hatlarına bağlı bazı seferler iptal edildi.

Marmara’nın genelinde etkisini gösteren kuvvetli lodosun, bu gece saatlerinde başlayıp yarın sabah saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor. İstanbul ve çevresini çok zor anlar bekliyor!

İstanbul ve çevresine meteorolojiden uyarı

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nin konuya ilişkin yaptığı açıklamaya göre; bölgede etkisini göstermeye devam eden lodosun, bu gece saatlerinden itibaren Marmara’nın genelinde, yarın akşam saatlerine kadar güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli ve fırtına ile yer yer kuvvetli fırtınanın (55-85 km/sa) etkili olması öngörülüyor.

Soba ve baca gazının oluşturabileceği zehirlenmeler, olumsuz hava koşullarının yolda aksaklık oluşturması, ağaç ve direk devrilmeleri konusunda dikkatli olunması gerek.

İstanbul seferleri iptal edildi

Meydana gelecek fırtınanın İstanbul’da etkili olacağı olasılıklarına karşı Şehir Hatlarından yapılan açıklamaya göre bazı seferler iptal edildi.

Lodosun etkili olacağı öngörülen İstanbul’da Şehir Hatlarından yapılan açıklamaya göre;

“Etkisini gösterecek olan lodostan dolayı Üsküdar-Aşiyan, Aşiyan-Anadolu Hisarı-Küçüksu (ring) ve Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş seferleri gerçekleştirilemediğinden iptal edilmiştir.” İfadelerine yer verildi.