Yaşlanmayı yavaşlatan kamp alışkanlıkları bu sonbaharda kamp yapmanıza ilham verecek

TAKİP ET

Bu terapötik kaçamaklardan birinde kampa gidin veya glamping yapın ve yaşlanma sürecini yavaşlatın.

Reklam
Reklam

Tatiller oh-so-terapötik olmak içindir. Dinlenmek ve işten ve günlük rutinlerden uzaklaşmak için aksama sürelerini planlamak, vücudunuzu yeniden şarj etmenize ve hem fiziksel hem de zihinsel rahatlamadan yararlanmanıza olanak tanır. Pek çok insan, sakin kaçamaklar söz konusu olduğunda, kıyıya vuran dalgaları dinlerken uzak bir adada kumların üzerinde ürperdiğini hayal eder. Ancak kamptan elde edilebilecek o kadar çok iyilik var ki ve faydalarını kontrol ettikten sonra, bir sonraki kaçamağınız için bir kamp veya glamping gezisi planlamak isteyeceksiniz. Yaşlanmayı yavaşlatan kamp alışkanlıklarını okumaya devam edin - bu, seyahat etmenin yeni favori yolunuz olabilir!

Harika açık hava stresi azaltır, size enerji artışı sağlar ve sağlıklı bir D Vitamini dozu sağlar.

Harika açık havada olmak, genel refahınız için çok fazla pozitiflik sunar. Bir kere, kamp yapmak sizi bolca doğayla çevreler. Biraz temiz hava almak tüm varlığınızı gençleştirir. Sadece duygularınızı ve sinir sisteminizi uyarmakla kalmaz, aynı zamanda rahatlamanıza ve odaklanmanıza da yardımcı olur. Doğanın güzelliği ile çevrili bir kamp macerasında kendinizi enerjik ve canlanmış hissedeceğinizden emin olabilirsiniz.

Elder Care Alliance'a göre , eski güzel dış mekanlara zaman ayıran yaşlılar, daha az kaygı ve stres yaşayabilirler. Doğada olmak, yaşlılar arasında genellikle düşük olan ve kemik ve kas ağrısına, iltihaplanmaya, tip 1 diyabet riskinde artışa ve bazı kanserlere neden olabilen D Vitamini düzeylerini artırmaya da yardımcı olabilir. ABD'deki yaşlı yetişkinler üzerinde yapılan bir araştırma, dışarı çıkmanın ve aktif olmanın daha iyi fiziksel işlevle (katılımcılar tarafından bildirilen), düşme korkusunun azalması ve depresyonun azalmasıyla bağlantılı olduğunu bile gösteriyor.

Söylemeye gerek yok ki, bir kamp gezisine çıkmak ve elbette tüm uygun güvenlik önlemlerini takip etmek, bağımsızlığınızı korumanın ve tüm bu sağlık yararlarından yararlanmanın harika bir yolu olabilir.

Kamp, farklı egzersiz türlerinden yararlanmak için en iyi zamandır.

Kamp yapmak aynı zamanda çok eğlenceli egzersizlerden yararlanmak için harika bir zamandır ve bizi yaşlanmayı yavaşlatan kamp alışkanlıklarından bir tanesine daha getiriyor. İster yürüyüş yapmayı, ister akarsuda sallanmayı, yüzmeyi, etrafta dolaşmayı ve keşfetmeyi, hatta kaya tırmanışı yapmayı tercih edin, istediğiniz fitness seviyesini seçebilir ve arkadaşlarınızla veya sevdiklerinizle kendi hızınızda egzersiz yapmanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Fitness potansiyeli olağanüstü - bir düşünün! Sabah kahvenizin tadını çıkarabilir, ardından gün için bir plan yapabilirsiniz. Yürüyüşe çıkmayı seçerseniz, kardiyovasküler dayanıklılık geliştirecek ve kaslarınızı güçlendireceksiniz ve yüzmek çok sağlam bir aerobik egzersiz sağlayacaktır. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine (CDC) göre, her hafta iki buçuk saat aerobik aktivite yaparak kronik hastalıklara yakalanma riskinizi azaltabilirsiniz. Ayrıca, yüzme gibi su bazlı fiziksel aktivite yapmak, yaşlı bireylerde denge, artrit ve dolaşıma yardımcı olabilir. Vücut üzerinde ağırlık antrenmanından çok daha naziktir, ancak yine de kas şekillendirmede inanılmaz derecede etkilidir.

Dağlık, kayalık bir manzarayı tercih ediyorsanız, kaya tırmanışı görünüşe göre zamanınız için en yüksek kalori harcamasını sağlayan bir egzersizdir. Aşırı atletik değil mi? Sorun değil! Yürümeyi ve keşfetmeyi seçmek de birçok avantaj sağlar. NIH News of Health'e göre kalp hastalığı, diyabet ve yüksek tansiyon riskinizi azaltabilirsiniz; kemiklerinizin ve kaslarınızın gücünü artırın; biraz kalori yakmak; ve sadece birkaç adım atarak moralinizi yükseltin.

Kamp yapmak geleneği canlı tutar ve sosyalleşmenize yardımcı olur.

Kamp yapmanın en iyi yanı, istediğiniz kadar geleneksel olabilmenizdir. Eğer işiniz vahşi doğada bir çadır kurmak, yemeklerinizi kamp ateşinde pişirmek ve bazı ciddi şeyler için marshmallow kızartmaksa, doğayla yeniden bağlantı kurarken bunu yapmak için sıra dışı bir zaman olacaktır. Sonuçta, bu uzun süredir arkadaşlarınızla, sevdiğiniz biriyle veya tüm ailenizle yaptığınız bir şeyse, geleneklere ayak uydurmanın yaşamınız üzerinde inanılmaz bir etkisi olabileceği ve bu bağları güçlendirebileceği bilinmektedir ( SelectHealth aracılığıyla). ). Ayrıca, en sevdiğiniz insanlarla sosyalleşmek ve hatta kamp alanlarında yeni bağlantılar kurmak, zihinsel sağlığınızı iyileştirebilir, bunama geliştirme şansınızı azaltabilir ve bir aidiyet duygusunu teşvik edebilir.

Glamping, doğadan kopmanın ve bir otelin sunabileceği rahat kolaylıkları kucaklamanın harika bir yoludur.

Glamping daha çok senin tarzınsa, bu başka bir iyi seçimdir. Pinterest'te kendin yap glamping ilhamı için arama yapabilir ve kendi benzersiz kurulumunuzu oluşturabilirsiniz ya da ülkedeki en havalı glamping destinasyonlarından bazılarına göz atabilirsiniz:

"Kuzey Arizona'nın dağlık bölgesinde lüks bir eko-tatil köyü" olan Backland'de rahat bir çadırlı süitte kalabilir ve yatağınızın rahatlığında cam bir tavan penceresinden yıldızları izleyebilirsiniz. Aktivitelere gelince, kürek sörfü, kano, elektrikli bisiklet (yerinde parkurlar veya komşu ulusal orman boyunca sürebileceğiniz), ata binme, spa hizmetleri, yoga ve hatta coğrafi kontrol bekliyoruz. Bize en iyi sağlık kaçışı gibi geliyor!

Kitaplar için bir deneyim yaşamak için lüks bir Airstream'de glamping yapın. The Grace adlı bu yenilenmiş 1974 vintage Airstream römorku, Louisville, Kentucky'deki Progress Park'ta park ediyor . Konaklamanız sadece Instagram'a layık olmakla kalmayacak, son moda nevresimlere ve kahve barına bakmanız yeterli! Doğa yürüyüşü.

Acadia Ulusal Parkı'nın muhteşem manzarasını içinize çekerken, güzel Maine sahilinde rahatlayın. Under Canvas Acadia'da lüks, organik banyo malzemelerinin, yerel kaynaklı yemeklerin, gün doğumu yoga seanslarının, kanvas tablonun ve daha fazla kavurma ateşinin tadını çıkaracaksınız. Safariden ilham alan kanvas çadırınızda biraz Ar-Ge alın!

Bu tamamen yeni göz kamaştırıcı inziva yeri, Zion Ulusal Parkı'ndan sadece birkaç dakika uzaklıktadır. Unutamayacağınız bir kaçamak için tesisin Tek Kutuplu Kanvas çadırlarından birinde kalın. Yıldızları izlemek için özel güvertenizdeki sallanan sandalyelerden birinde arkanıza yaslanın ve Zion Kanyonu patikalarında yürüyüşle geçen uzun bir günün ardından çadırın peluş yatak takımları ve kilimlerinde rahatlayın. Ve gerçekten eşsiz bir deneyim için, Wildflower'ın el yapımı kapalı vagonlarından (klima ve ısıya sahip) birini ayırtmayı düşünün!

İlginç bir şekilde, 2021'de yapılan araştırmalar, Kampgrounds of America tarafından bir araya getirilen 2022 Kuzey Amerika Kamp Raporu aracılığıyla ülkedeki 93,8 milyondan fazla hanenin kendilerini kampçı olarak sınıflandıracağını ortaya koydu. Koronavirüs pandemisi, her zaman çok popüler olan glamping aktivitesini geri getirdi, günlük yaşamdan kopmanın ve bir otelin sunabileceği rahat kolaylıkları kucaklamanın bir yolu, tüm bunlar doğanın tam ortasındayken. Ve bunu yaptığı için çok mutluyuz!

Sizi bir kamp macerasında yola çıkmaya ikna ettik mi? Sırt çantanızı toplamanın ve ABD'deki en havalı glamping tatil beldelerinin bir avuç istisnai örneğine gitmenin zamanı geldi. Hem zihninize hem de bedeninize büyük bir iyilik yapmış olacaksınız.