Yaşlı aylığı ödemeleri ne zaman yapılacak? Yaşlı aylığı ödemeleri ne zaman hesaplarda olacak?

TAKİP ET

Yaşlı aylığı ödemelerinin ne zaman yapılacağı merak ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Şubat ayı yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını ocak ayından kaynaklanan farkı ile birlikte hesaplara yatırıyoruz" dedi. Açıklama üzerine birçok kişi ne zaman yatırılacağını konusunda araştırma yapmaya başladı. Peki, Yaşlı aylığı ödemeleri ne zaman yapılacak? Yaşlı aylığı ödemeleri ne zaman hesaplarda olacak? İşte merak edilen tüm soruların yanıtı…

Reklam
Reklam

2022 yılı itibariyle yapılan zamlar ödemelere yansıyor. Ocak ayı farkı ile birlikte yapılacak olan Şubat ayı ödemeleri için açıklama yapıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık konuyla ilgili yaptığı açıklamada ödemelerin Ocak ayı farkı ile birlikte hesaplara yatırılacağını ifade etti. 1 milyar 830 milyon TL ödeme yapılacağı belirtildi. Açıklama sonrası vatandaşlar ödemelerin ne zaman yapılacağını merak etmeye başladı. Peki, Yaşlı aylığı ödemeleri ne zaman yapılacak? Yaşlı aylığı ödemeleri ne zaman hesaplarda olacak? İşte merak edilen tüm soruların yanıtı haberimizde…

YAŞLI AYLIĞI ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yaptığı yazılı açıklamada, yaşlı ve engelli aylıklarının ödemeleri ile ilgili bilgi verdi. Bu haber üzerine vatandaşlar araştırma yapmaya başladı. Şubat ayı içinde toplamda 1 milyar 830 milyon TL ödeme yapacaklarını belirten Yanık, "Ocak ayı memur maaş katsayısında yapılan yeni düzenlemeyle birlikte yaşlı aylığı 828 TL'den 1084 TL'ye, yüzde 40-69 engelli aylığı 661 TL'den 865 TL'ye yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşların aylığı da 991 TL'den 1298 TL’ye yükseldi.

Bu doğrultuda şubat ayı yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını ocak ayından kaynaklanan farkı ile birlikte hesaplara yatırıyoruz. Ödemelerin tüm engelli ve yaşlı vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi. 

"TOPLUMSAL HAYATA TAM VE ETKİN KATILIMLARI..."

 

 

Bakan Yanık, ödemeleri 9 Şubat'a kadar sahiplerinin hesaplarına yatıracaklarını kaydetti. Yanık ayrıca engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik hizmetlerin insan odaklı ve hak temelli politikalar çerçevesinde yürütüldüğünü aktararak, "Engelli ve yaşlı vatandaşlar ekonomiden sosyal hayata her alanda engelli ve yaşlılarımızın yanındayız" dedi. (DHA)

Yaşlı aylığı ödemeleri Yaşlı aylığı ödemeleri ne zaman yatırılacak