Yaşlı ve engelli maaşları ne zaman yatacak 2022? Engelli maaşları bayramdan önce yatacak mı?

TAKİP ET

Kabine toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, engelli maaşları ile ilgili de bir duyuru paylaştı. Asgari ücret ara zammı, memur ve emeklinin Temmuz zammı, Kurban Bayramı tatili, NATO Zirvesi gibi ana gündem maddelerine ilişkin çok önemli açıklamalara yer veren Erdoğan, Kurban Bayramı öncesinde hesaplarda olacak ödemeleri de tek tek duyurdu.

Reklam
Reklam

Kabine toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, engelli maaşları ile ilgili de bir duyuru paylaştı. Asgari ücret ara zammı, memur ve emeklinin Temmuz zammı, Kurban Bayramı tatili, NATO Zirvesi gibi ana gündem maddelerine ilişkin çok önemli açıklamalara yer veren Erdoğan, Kurban Bayramı öncesinde hesaplarda olacak ödemeleri de tek tek duyurdu. Gözlerin çevrildiği Kabine toplantısı sona erdikten hemen sonra toplantıda alınan kararları kamuoyuyla paylaşmak üzere kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarıyla merak edilen sorulara yanıt verdi. Kurban Bayramı tatili ile ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan, bayram öncesinde yapılacak ödemeleri de tek tek açıkladı. Peki, engelli maaşları ne zaman yatacak 2022? Engelli maaşları Kurban Bayramı’ndan önce yatacak mı? Engelli maaşı ne kadar 2022?? İşte tüm merak edilenler…

Engelli Maaşları Ne Zaman Yatacak?

Kurban Bayramı yaklaşırken gündem de bir hayli hareketli. Kurban Bayramı’na sayılı günler kalırken bayram öncesi yapılacak ödemeler merakla araştırılıyor. Engelli maaşları da bu araştırmalar arasında yer alıyor. Engelli maaşlarının Kurban Bayramı’ndan önce yatırılıp yatırılmayacağı yoğun bir şekilde araştırılırken bu konuyla ilgili açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi. Kabine toplantısının ardından açıklama yapan Erdoğan, yaşlı ve engelli maaşlarının bayramdan önce hesaplara yatırılacağını duyurdu. 

Engelli Maaşı Ne Kadar 2022?

Engel oranı yüzde 40-69 arası olanlar için 2021 yılında 661,13 TL olan engelli maaşı, 2022 yılında 842,81 TL’ye çıktı. Engel oranı yüzde 70 ve üzeri olanların maaşı ise 2022 yılında bin 264,20 TL’ye yükseldi.