Yastık altı altınlar için 81 ile teslim noktaları kurulacak!

TAKİP ET

Vatandaşların yatıırm amaçlı aldığı ve yastık altı olarak tabir edilen evde tutma durumuna yeni bir çözüm önerisi hazırlayan Hazine ve Maliye Bakanlığı 81 il genelinde toplam 1500 güvenli teslim noktaları kurmayı planlıyor.

Reklam
Reklam

Türkiye ekonomisi modeline atılacak yeni adımlar ve enflasyon tedbirleri ile ilgili düzenlenen tanıtım toplantısına katılan Hazine ve Maliye Bakanı, Nurettin Nebati, vatandaşların yastık altı olarak nitelendirdikleri altın yatırımlarıyla ilgili yeni sistem hakkında bilgiler verdi.



81 il geneline güvenli olarak 1500 teslim noktası kurmayı planladıklarını söyleyen Bakan Nebati, bu sistem ile isteyen vatandaş, altınlarını sertifikalı kuyumcular, darphane veya bankalar aracılığı ile işçilik değerinden birşey kaybetmeden muhafaza altına verebileceklerini kaydetti. Bakan Nebati, ayrıca sistemden ayrılma gibi bir durum söz konusu olduğunda vatandaşın bir kaybının da oluşmayacağını sözlerine ekledi.



Mart ayından itibaren yeni sistemi hayata geçirecekleri bilgisini veren Bakan Nureddin Nebati, şimdilik 1500 teslim noktası planladıklarını fakat 2022 yılı sonuna kadar da en az 10 bin kuyumcunun devreye girerek teslim noktalarının büyüyeceğini ifade etti.



ALTIN DEĞERİNDEN KAYBETMEYECEK

Yastık altı altın değerlendirme kapsamında yapılacak olan çalışmalar hakkında da konuşan Bakan Nebati, sisteme kazandırılmış olan altınların karşılığını TL olarak altın dönüşümlü mevduat ve katılım hesabına devredileceğini ve bu sayede de altının değer korumasından faydalanılacağını söyledi.



 

Hazine ve Maliye Bakanı nureddin nebati yastık altı altın ekonomiye kazandırma sistemi teslim noktaları