Yatağınız temiz diye düşünüyorsanız bir de bu yöntemi deneyin!

TAKİP ET

Çarşaf ve nevresimlerinizi düzenli olarak değiştirip yatağınızı gerekli şekilde temizleseniz de yeteri kadar temizlenmediğini bu yöntemi denediğinizde çok daha iyi anlayacaksınız!

Reklam
Reklam

Ev temizliği denince toz almak, cam silmek, bulaşık yıkamak, ütü yapmak gibi birçok aktivite akla gelse de yatak temizliği pek akla gelen bir durum olmuyor. Çarşaf ve nevresim değişikliği yapıldığında yatağınızın temizlendiğini düşünseniz de asıl mikrop ve bakteri yuvası olan yataklar gözden kaçmış olur. Ancak bu yöntem sayesinde yatağınız tertemiz olacak!

Evde en çok temiz tutulması gerekenlerin başında yatak odası ve yatağımız geliyor. Ancak yatak temizliği genelde gözden kaçıyor. Bu basit yöntem sayesinde tertemiz bir yatakta huzurlu ve ferah bir şekilde uykunuzu almış olacaksınız. İşte bunun için gerekenler…

Gerekli malzemeler

1 paket karbonat  

15-20 damla istediğiniz kokuda uçucu bir yağ

Elektrikli süpürge

Yapmanız gerekenler

Her şeyden önce yatağınızın ömrünü uzun tutmak için 6 ayda bir yatak yüzünü çevirmelisiniz.

Yatakta kullandığınız alez, çarşaf ve nevresim gibi örtüleri çamaşır makinesinde yıkayın.

Yatağı elektrikli süpürge ile güzelce süpürün.

1 paket karbonatı, bir elek yardımı ile tüm yatağa eşit bir şekilde dağıtın ve uçucu yağları damlatın, müsaitlik durumunuza göre en az 1saat ve en fazla 1 gün olmak üzere bu şekilde beklettikten sonra yeniden elektrikli süpürge yardımı ile süpürün.

Kullandığınız uçucu yağın da etkisi ile yatağınızda ilk günkü gibi rahat ve huzurlu şekilde uyuyacaksınız.