Yatırım da gümüş tercih edilir mi? Gümüş hesabı olan bankalar nelerdir?

TAKİP ET

Bankalar da yatırım yapmak için hesaplar ayrılmaktadır. Altın hesabı yoğun olarak kullanılırken şimdilerse ise gümüş hesabı sıkça sorulmaktadır. Vadesiz gümüş hesabı olan bankalar ise araştırılmaktadır. Her bankada gümüş hesabı olmamasından hangi bankalar da gümüş hesabı var araştırılmaya başlandı. İşte gümüş hesabı hakkında detaylar haberimiz de yer almaktadır

Reklam
Reklam

Yatırım yapmak isteyen vatandaşların tercih ettiği gümüş hesabı oldukça ilgi görmeye başladı. Vadesiz olarak gümüş hesabı bulunana bankalar ise sınırlı sayıda vardır. Yatırım da kolaylık sağlayan gümüş hesabı yıl içerisinde gümüşün artışıyla beraber hesabınız da doğru orantılı olarak artış göstermektedir. İşte gümüş hesabı detayları..

Gümüş hesabı olan bankalar;

DenizBank

Garanti BBVA

T.C. Ziraat Bankası

Türkiye İş Bankası

Kuveyt Türk

TEB

Vakıf Katılım

Türkiye Finans

Belirlenen bankalarda kolaylıkla gümüş hesabına ulaşabilirsiniz. Yatırım konularında sürekli artış gösteren altını almak zorlaşmasıyla gözler gümüşe çevrildi. Gümüş yatırımı ile uzun vadede getiriye sahip olabilirsiniz. 

Gümüş ile yatırım yapılır mı? 

Herkes tarafından alışagelmiş yatırım birimleri altın, dolar ve euro olarak görülse de günümüzde bunları almak oldukça zorlaştı. 2021 yılı itibariyle gümüşe olan ilgi ise artış gösterdi. Yılın başlarında 6.000 TL değerinde satışı olan gümüşün şu anlarda ise 25.000 TL olarak görülmektedir. Gümüş oldukça mantıklı yatırım değerindedir. 

100TL’lik altın alabilmeniz için şuan da çeyrek ve gram altınların seçenek şeklinde değerlendirilemediği aşikâr bir gerçektir. Çünkü her an artış gösteren gram altın bile şuan 789TL üzerinde satılmaktadır. Fakat gümüş hesabından paranıza göre yatırım yapmanız oldukça kolay olup uzun vadede iyi gelir elde etmeniz mümkündür. 

Gümüş hesabı nasıl açılır?

Gümüş hesabı her bankanın tercih ettiği bir durum değildir. Öncelikle hangi bankalar da gümüş hesabı var araştırılması gerekmektedir. Gümüş hesabı olan bankalarda hesabınız var ise online olarak gümüş hesabı oldukça kolaydır. Mobil bankacılığa giriş yapıldıktan sonra yatırım hesaplarında gümüşü tercih ederek hesabınızı açabilirsiniz. 

Erkekler kazanç bakımından daha fazla kazanabilirken kadınlar daha düşük ücretlerde kazanç sağlamaktadır. Bu yüzden de kadınlar için daha alternatif bir seçenek olduğunu belirtmek mümkündür. Ay içinde edindiği harçlık veya küçük çaplı iş kazançları sayesinde gümüş alıp yatırım yapmaları daha kolaydır.  Bunun dışında eğer gümüş hesabı olan bankalarda hesabınız yok ise bankaların şubelerine gidilerek evraklar tamamlanmasıyla hesabınız aktif hala getirilecektir. 

Gümüş sene sonu ne olur? 

Günümüz de ekonomide artışlar göz önünde bulundurulmasıyla her birim de yükseliş beklenmektedir. Fakat riskli olduğu düşünülen gümüş yatırımı merak ediliyor.  gümüş hesabıyla gümüş yatırımı yapabilmek bütçenizi zorlamayacak derecedir. Bu yüzden oldukça önemli bir seçenek olarak değerlendirilmesi gerekir. Şuan için 1 ONS gümüş fiyatının 410,13TL fiyatı olmakla birlikte sene sonuna kadar bu fiyatın daha da yükselebileceği düşünülmektedir. 

gümüş hesabı hangi bankada var gümüş yatırımı doğru mu gümüşten yatırım olur mu