Yatırım hesabı nedir? Yatırım hesabı nasıl açılır? Yatırım hesabı açarken nelere dikkat edilmelidir? Hisse senedi veren en iyi banka hangisidir?

TAKİP ET

Hisse senedi almak isteyen kişiler araştırmalarını hızlandırdı. Hisse senedi almak için en iyi bankanın hangisi olduğu merak edilmektedir. Hisse senedi almak için mutlaka aracı kurumlardan hesap açılması gerekmektedir. Bunun için yatırım hesabınızın olması gereklidir. Yatırım hesabının ne olduğu, nasıl açılacağı da araştırılmaktadır. Peki, Yatırım hesabı nedir? Yatırım hesabı nasıl açılır? Yatırım hesabı açarken nelere dikkat edilmelidir? Hisse senedi veren en iyi banka hangisidir? İşte yanıtı…

Reklam
Reklam

Yatırım hesabı, yatırımcıların ilgili piyasaya dahil eder ve nakdinizi bu platformda bekletip belirlediğiniz alım-satım işlemlerinizi yapmanıza olanak sağlar. Herhangi bir bankadan sahip olabileceğiniz bu yatırım hesabı, gerçekleştirdiğiniz alım satım işlemleri sonucunda kazandığınız miktarı ve muhtemel kayıplarınızı takip edebildiğiniz bir platformdur. Elinde bir miktar nakit parası bulunan ve yükselen dolar oranından kazanç elde etmek isteyen kişiler için birkaç farklı yöntem yer almaktadır. Peki, Yatırım hesabı nedir? Yatırım hesabı nasıl açılır? Yatırım hesabı açarken nelere dikkat edilmelidir? Hisse senedi veren en iyi banka hangisidir? İşte merak edilen tüm soruların yanıtı haberimizde…

 

Yatırım Hesabı Nedir?

Yatırım hesabı, yatırımcıları ilgili piyasaya dahil eder ve elindeki nakit parayı bu platformda bekletip belirlediğiniz alım-satım işlemlerinizi yapmanıza olanak sağlar. Herhangi bir bankadan sahip olabileceğiniz bu yatırım hesabı, gerçekleştirdiğiniz alım satım işlemleri sonucunda kazandığınız miktarı ve muhtemel kayıplarınızı takip edebildiğiniz bir platformdur. Yatırım hesapları çoğunlukla bankalardan açılmaktadır. Fakat bazı aracı kurum ve kuruluşlar tarafından da açılabilmektedir. Rahat bir biçimde mevduat hesabınızın yer aldığı bankanın internet ya da cep şubesine giriş yaparak anında oluşturabilirsiniz.

 

Yatırım Hesabı Nasıl Açılır?

Günümüz dünyasının sağladığı kolaylıklar ile artık bankaya gitmeden anında her bankacılık işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bunlardan birisi de yatırım hesabı açmaktır. Bu yatırım hesaplarını kolaylıkla dizüstü ve masaüstü bilgisayarlarınız, tabletleriniz ya da akıllı telefonlarınız aracılığı ile anında oluşturabilirsiniz.  Mevcut bir hesabınızın yer aldığı banka ile iletişime geçerek birkaç dakikanızı ayırarak yatırım hesabı açmak artık mümkün. İnternet ya da cep şubede karşılaşacağınız yatırım sekmesinden bu hesabı oluşturmaya başlayabilirsiniz. Aracı bir kurum ile bu işlemi gerçekleştirmek isterseniz belli başlı bazı formlar doldurmanız gerekecektir. Bu bağlamda İş Bankası yatırım hesabının en çok tercih edilenlerden olduğunu söyleyebiliriz.

 

Hisse Senedi Veren En İyi Banka Hangisidir?

Bu konuda peşin hüküm vermek pek de sağlıklı olmayacaktır. Yatırım hesabı açma işlemine ilk önce bazı araştırmalar yaparak başlayabilirsiniz. Başlangıçta mevcut banka hesabınızın bulunduğu bankanın sunduğu seçenekleri inceleyebilirsiniz. Yatırım hesabı açma ücreti olmadığını unutmamalısınız. Böylelikle yatırım gerçekleştireceğinizde nasıl bir kazanç elde edebileceğinizi ölçüp tartabilirsiniz. Fakat memnun kaldığınız başka bir banka ya da yatırım seçeneklerini incelediğiniz birlikte çalışma istediğiniz bir kurum ya da kuruluş varsa ilgili yerlerle iletişime geçerek daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

 

Yatırım Hesabı Açmadan Önce Nelere Bakılmalıdır?

Mevcut hesabınızın bulunduğu banka ile değil de başka bankalar ile çalışmak istiyorsanız her birinin sunduğu seçenekleri oldukça detaylı bir biçimde incelemeniz gerekmektedir. Yatırım planlarınıza yönelik en uygun seçeneği ve imkanı sunan banka ile iletişime geçerek daha detaylı bilgi almanızda fayda var. Yatırım hesabı açmadan önce bakılması gereken bir diğer husus ise alınan komisyon ücretleridir. Eğer iyi bir kazanç sunan bir banka yüksek bir komisyon ücreti talep ediyorsa bu durum sizin için iyi bir seçenek olmayabilir. Bu nedenle kazanç oranı, sunulan ürünler ve komisyon oranları birlikte ele alınarak değerlendirilmelidir. Sadece sıfır komisyon ücreti alıyor diye kötü bir hizmet sunan kurumdan yatırım hesabı açmamalısınız. Komisyon ücreti dikkat edilmesi gereken kriterlerden yalnızca bir tanesidir.

 

Yatırım Hesabı Açarken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Yatırım hesabına sahip olmaya karar verdiğiniz bir dönemde bu işe hemen girişmeden dikkat etmeniz gereken birkaç husus bulunmaktadır. Bu hususlara dikkat etmeden bu alana giriş yaparsanız oldukça hüsran dolu sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. İlk dikkat edilmesi gereken şey hangi banka ya da aracı kurum ile yola çıkacağınızdır. Bunu belirlemek göründüğü kadar kolay değildir. Uzun bir süre yukarıda belirtilen temel kriterler açısından piyasada hizmet sunan kurumları araştırmanız, yatırım için en iyi banka belirlemeniz gerekmektedir.

Araştırmalarınızın sonucunda hangi kurum taleplerinize en iyi şekilde cevap veriyorsa o kurum ile iletişime geçerek daha detaylı bilgi edinmelisiniz. Birlikte çalışacağınız kurumu seçerken en çok dikkat etmeniz gereken şey ise bu konuda yetkilerinin olup olmadığıdır. Örnek vermek gerekirse VİOP üzerinde işlem gerçekleştirmek istiyorsanız SPK tarafında onaylı bir kurum ile çalışmanız gerekecektir.

 

Hisse Senedi Veren Bankalar

Garanti Bankası,

Denizbank,

Ziraat Bankası,

Yapı Kredi Bankası,

Akbank,

Halkbank,

Vakıfbank,

ING,

TEB,

İş Bankası,

QNB Finansbank 

Yatırım hesabı nedir Yatırım hesabı nasıl açılır Yatırım hesabı açarken nelere dikkat edilmelidir Hisse senedi veren en iyi banka hangisidir