Yavuz Sondaj Gemisi hazırlıklara başladı! Yavuz Sondaj Gemisi Karadeniz'e ne zaman açılıyor?

TAKİP ET

Karadeniz bölgesinde başlatılan çalışmalar da görev almak üzere Filyon Limanı'na gelen Yavuz Sondaj Gemisi hakkında gelişmeler merak konusu oldu. 7 Ekim tarihinden beri Filyos Limanı'nda bulunan Yavuz Sondaj Gemisi ilk seferine Karadeniz'de çıkmak için hazırlıklara başladı. Yavuz Sondaj Gemisi ne zaman sefere çıkacak soruları ise sıklık kazandı. Yavuz Sondaj Gemisi hakkında detaylar haberimizde yer almaktadır

Reklam
Reklam

Geçtiğimiz yıl 7 Ekim tarihinde Türkiye'nin üçüncü büyük limanı olan Filyos'a gelmiş ve burada kule montajı için hazırlıklar başlatılmıştır. Karadeniz de başlatılacak olan sefer için hazırlıklar boy gösterdi. Yavuz Sondaj Gemisinin boyu229.6 metre genişliği ise 36 metre, 104 metre kule yüksekliğine sahip olmasıyla gözleri üzerine çevrildi. Görünüş olarak herkesi mest eden Yavuz Sondaj Gemisi hakkında merak edilenler...

Karadeniz'e gelen ve kule montajı tamamlanana Yavuz Sondaj Gemisi'nin Şubat ayında limandan açılması beklenmektedir. Fatih ve Kanuni Sondaj Gemileri'nin Karadeniz'deki çalışmaları devam ederken Yavuz Sondaj Gemisi ise yapılan çalışmalara dahil edilmiştir. 

2019'da Akdeniz'deki sondaj faaliyetlerine katıldı

Türkiye Petrolleri Anonim ortaklığının sahibi ve işletmecisi olduğu ultra derin su sondaj gemisi Yavuz; daha önce Tanzanya, Kenya, Malezya ve Vietnam gibi ülkelerde görev yaptı. 2018 yılında TPAO envanterine dahil edilen Yavuz Sondaj Gemisi 2019 yılında Akdeniz de gerçekleşen arama çalışmaları sürecinde faaliyet gösterdi. 

Hedef 2023'te ilk faz gaz üretimini karaya ulaştırmak 

Sakarya Gaz Sahası Geliştirme Projesi; açık denizde inşa edilecek doğal gaz üretim tesisi, Filyos Endüstri Bölgesi'nde yer alacak gaz alım ve işleme tesisi ile her ikisini birbirine bağlayacak boru hattından oluşuyor. Deniz tabanındaki doğal gaz üretim sistemi, Karadeniz'de Filyos kıyısından kuş uçuşu 155 kilometre uzaklıkta ve yaklaşık 2 bin 200 metre derinlikte inşa edilecektir. 

yavuz sondaj gemisi nedir yavuz sondaj gemisi yavuz sondaj gemisi karadeniz