Yaz ayında ayaklarınız yerden kesilsin! Arabanızı yüzde 50 daha ucuza alın! Sıfır ve 2. el otomobilde ÖTV indirimi müjdesi!

TAKİP ET

Otomobil alım satımında oldukça durgun bir dönemden geçiyoruz. Vatandaşlar araba severler bütçelerine uygun araba almakta zorlanıyor. Bu anlamda gözler ÖTV indirimine çevrilmiş durumda. Yaz ayına az bir süre kulislerden gelen bilgiler ÖTV indirimi yapılabileceği yönünde. İşte haberimizin detayları

Reklam
Reklam

Yaz ayında ayaklarınız yerden kesilsin! Arabanızı yüzde 50 daha ucuza alın! Sıfır ve 2. el otomobilde ÖTV indirimi müjdesi! Son zamanlarda otomobil piyasasının yüksek fiyatlı araçlardan dolayı durgunluk yaşıyor olmasına çözüm önerileri ardı ardına geliyor. Yapılması planlanan düzenlemeye göre ÖTV üzerinden etkili bir indirim yapılarak otomobillerin yüzde 50 daha ucuza alınabilmesinin hedeflendiği bildiriliyor! İşte bu konuya dair merak edilen ayrıntıların tamamı! Geçtiğimiz dönemlerde ÖTV üzerinden yapılan düzenlemeler neticesinde sıfır araçlarda 50 bin TL’ye kadar indirimlerin yaşanıldığı ifade ediliyor. Sıfır araçlardaki yaşanılan bu gelişme sonrasında gözler ikinci el otomobil piyasasına çevrilmiş durumda. Acaba ikinci el otomobillerde böyle bir düzenleme yapılacak mı? Dahası ikinci el otomobil piyasasında da fiyatlarda bir iyileşme yaşanılacak mı? İşte bu soruya dair merak edilen ayrıntıların tamamı!

Fiyatını gören kamera şakası zannediyor! 80.000 TL'lik otomobil, cüzdanları seven fiyata Türkiye'ye geldi



Volkswagen'den bomba SUV kampanyası! Bayrama otomobil ile girin! Yetişen alıyor böylesi görülmedi





Otomotiv sektörünün temsilcileri sıfır otomobiller için uygulanan ÖTV indiriminden memnun. Yapılan yeni düzenleme sayesinde sıfır araçlarda 50 bin Türk Lirasına yakın indirimlerin de devreye girdiği belirtiliyor. Yaşanılan bu gelişmenin ardından ikinci el piyasasının nasıl etkileneceği konusuysa önemli bir merak konusu! Tam da bu noktada sektör temsilcilerin bu düzenlemenin ikinci el araçlara da yapılmasını talep ettiği belirtiliyor!


 

Yeni Teklif Otomotiv Sektörü Temsilcilerinden!


Bilindiği üzere ikinci el araç piyasasının fiyatlarını sıfır araç piyasası belirliyor. Geçtiğimiz dönemde Sıfır araçlar için uygulanan ÖTV indirimi neticesinde sıfır otomobillerde 50 bin TL’ye kadar indirimlerin gündeme geldiği de biliniyor. Yaşanılan bu gelişme henüz kendisini ikinci el piyasasında hissettirmiş değil. Bu durumu dile getiren otomotiv sektörü temsilcileri sıfır araçlar için de bu tarz indirimlerin yapılmasının şart olduğunu ifade ediliyor.
Gündeme gelen talebe göre sektör temsilcilerinin özellikle 1 -2 yaş 2. El araçlarda belirli bir indirimin yaşanılmasına dair farklı seçenekler sunuyor. Yapılacak son düzenlemeyle özellikle spotçuların hedef alındığı ifade ediliyor. Böylece ikinci el piyasasında da yüzde 2 hatta yüzde 3’e varan indirimlerin yaşanılması bekleniliyor. Bu konuya atıfta bulunan sektör temsilcilerinin ikinci el araç piyasasında indirimlerin yaşanılmasının piyasayı olumlu yönde etkileyeceğini ifade ettiklerinin de altı çiziliyor.