Yaz gelirken şok diyetlere dikkat! Ölüme bile sebep olabilir

TAKİP ET

Yaz yaklaşırken fit görünmek isteyen birçok kişi şok diyetlere başvurmaya devam ediyor. Ancak Uzmanlar şok diyetler konusunda uyarıyor. Aman dikkat ölümle bile sonuçlanabilir.

Reklam
Reklam

Yaz aylarına doğru geri sayım devam ederken birçok kişi hızlı kilo vermek için çok diyetlere başvuruyor. Diyetisyen Doktor Volkan Çiçeklidağ, şok diyet yapan vatandaşları uyardı. Özellikle şok diyet olarak adlandırılan düşük kalorili beslenme modelleri büyük tehlike saçıyor. Çünkü kilo vermek için bu yola başvuranlar hayati tehlike ile bile karşı karşıya kalabiliyor. Uzman diyetisyen, Yaz ayları öncesinde kilo vermek isteyenleri sağlıklarını kaybetmemeleri yönünde uyarıyor. Çünkü diyetler Herkes de aynı etkiyi oluşturmayabiliyor.

Haziran ayının gelmesiyle birlikte ya da fit girmek isteyenler diyet yapmaya başladı. Ancak Uzmanlar kilo vermek için kullanılan şok diyetler konusunda vatandaşları uyarıyor. Hızlı kilo vermek amacıyla sosyal medya üzerinden gördüğünüz şok diyetlere başvurmak Hayati tehlikelere bile sebep olabiliyor. Bu konuda Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nden Diyetisyen Dr. Volkan Çiçeklidağ çok önemli uyarılarda bulundu.

HAYATİ TEHLİKE OLUŞTURABİLİR

Yazma mevsimi öncesinde şok diyete başvuranlar için Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nden Diyetisyen Dr. Volkan Çiçeklidağ’dan önemli uyarılar geldi. Özellikle kronik rahatsızlığı olan vatandaşların bu diyetler konusunda çok dikkatli olması gerektiğini belirten Çiçeklidağ, Hayati tehlikelerin ortaya çıkabileceğini söyledi.

Kilo vermek için mutlaka sağlıklı beslenmenin hayat tarzı haline getirilmesi gerektiğini belirten Çiçeklidağ, Detoks suyu içerek de kilo vermenin mümkün olmadığını dile getirdi.

UZMAN EŞLİĞİNDE SAĞLIKLI KİLO VERİLMELİ

Fazla kilo sorunu olanları uyaran uzman diyetisyen, mutlaka sağlıklı bir şekilde uzman eşliğinde kilo verilmesi gerektiğine dikkat çekti. Şok diyetlerin birçok kronik hastalığa da Sebep olabileceğini belirten uzman diyetisyen, hızlı bir şekilde kilo vermeye çalışmanın birçok sağlık sorununu ortaya çıkarabileceğini söyledi.