Yediğiniz besinlere dikkat! Cinsel hayatınızı alt üst edebilir

TAKİP ET

Aktif olmayan bir cinsel hayatınız bulunuyorsa bu gıdaları tüketerek kendinize yazık etmeyin. Cinsel hayat konusunda problem yaşamıyorsanız da libidonuzu yerlere çekecek olan bu besinlerden uzak durmak sizin için daha sağlıklı olacaktır.

Reklam
Reklam

Libido kelimesi ilk defa Sigmoud Freud’un 1 öğrencisi tarafından ortaya atılmıştır. Freud'un düşündüğüne göre libido, yaşam içgüdüsü ve enerji anlamlarına gelmektedir çoğalma ve üremeyi dolayısıyla da cinsel dürtüleri teşvik etmektedir. Türk Dil Kurumu’na göre ise libido insanın davranışlarının temelini oluşturan cinsel içgüdü olarak tanımlanmaktadır. Tıp literatüründe ise libido terme cinsel arzu anlamına gelmektedir. Her bireyin libidosu, yani cinsel istekleri genetik veya yaşam koşullarından dolayı fraklı seviyelerde olabilmektedir.

Gündelik yaşantınızda tükettiğiniz besinlerin cinsel hayat yaşantınızı ve libidonuzu büyük oranda etkilemektedir. Kötü etki yarattığını bilmediğiniz o besinleri tüketerek, cinsel hayatınızı farkında olmadan yerle bir ediyor olabilirsiniz. Libidonuzu tabiri caizse yerin dibine çeken bu besinlerden uzak kalarak sönük olan cinsel yaşantınızı yeniden canlandırabilmeniz mümkün. Bu gıdaları tüketmeden önce yeniden bir düşünün deriz.

CİNSEL HAYAT VE LİBİDOYU DÜŞÜREN BESİNLER

Soya: soya içerisinde bulunan fitoöstrojenler sayesinde kadın ve erkeklerde hormonal dengesizlikler meydana gelmektedir. Her iki taraf için de cinsel performansı düşürmektedir. Tarafların artık birbirinden etkilenmelerine ve birbirini arzulamaz hale gelmelerine sebep olur.

Meşrubatlar: Asitli ve asitsiz meşrubatların içerisine konulan yapay tatlandırıcı olan kimyasallar vücudunuzdaki serotonin hormonunun salgılanmasını törpüleyen aspartam maddesini içermektedir. Serotonin hormonu yalnızca mutlu olmayı sağlamıyor, aynı zamanda cinsel dürtüleri ve libidoyu artıran bir hormondur. Bu sebepten cinsel isteksizliğiniz ve yaşadığınız performans düşüklüğü tükettiğiniz içeceklerden etkileniyor olabilir.

Şarküteri: sağlığınız açısından da oldukça zararlı olan salam, sosis, pastırma ve sucuk gibi işlenmiş olan etler sperm kalitesini etkilemektedir. Bunun yanı sıra cinsel isteksizlik ve libido düşüklüğüne yol açar. Bu tür yiyecekleri tüketiyorsanız libidonuzda yaşanan düşüşü mutlaka fark edeceksiniz.

Kızartmalar: Yüksek trans yağ içeren kızartılmış aperatif yiyecekler, tam olarak bir libido düşmanı olarak adlandırılabilir. Bu tür gıdalar tüketildikten sonra hormonları alt üst edecek ve bununla birlikte cinsel isteksizlik ve libido düşüklüğü ortaya çıkacaktır. 

Nane: İçeriğinde mentol bulunduran nane ferahlatıcı özelliği ile bilinse de nane tüketimi testesteron hormonunun azalmasına yol açar. Bu sebepten libido düşüklüğü ve cinsel isteksizlik meydana gelecektir.