Yediklim'de eğitim alan ve KPSS'ye giren adayların cevap anahtarları inceleniyor

TAKİP ET

KPSS 2022 lisans sınavının iptal edilmesi sonrasında yeni gelişmeler de yaşanıyor. Alınan bilgiye göre KPSS'ye giren ve Yediiklim yayınevinde eğitim gören öğrencilerin cevap anahtarları incelemeye alındı. KPSS hazırlık soruları ve sınav kursları ile ilgili hizmet veren kuruluşun FETÖ bağlantısı da araştırılıyor.

Reklam
Reklam

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan KPSS soruşturmasında Yedi İklim yayınlarında Eğitim alan öğrencilerin cevap anahtarları incelemeye alındı.

20 SORUNUN AYNI OLDUĞU İDDİA EDİLMİŞTİ

Geçtiğimiz hafta pazar günü yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın oturumunda çıkan 20 sorununu Yediiklim Yayınevi kitapçığında yer alan sorularla aynı olduğu iddia edilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile DDK’da inceleme gerçekleştirmiş ve hemen ardından da KPSS iptal edilmişti.

CEVAP ANAHTARLARI İNCELEMEYE ALINDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen KPSS soruşturması kapsamında bugün Yediiklim yayınevinde Eğitim alan ve KPSS sınavına giren öğrencilerin cevap anahtarları incelemeye alındı. Daha önce yapılan açıklamada Aynı dershanede eğitim gören öğrencilerden 21'ini sınavdaki yanıtlarının aynı olduğu ifade edilmişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı öğrencilerin cevap anahtarlarını mercek altına alırken yayınevinin ÖSYM bağlantısı bir yandan inceleniyor. Dershanede eğitim gören adayların bazılarının tüm soruları doğru cevapladığı yönünde de iddialar bulunuyor.