Yellowjackets dizi fragmanı, konusu ve oyuncuları

TAKİP ET

Showtime'da yayınlanmaya başlayan Yellowjackets dizisinin konusu, yorumu ve daha birçok merak edilen konuların bulunduğu içeriğimizle sizlerleyiz. Bu inceleme yazısında Yellowjackets dizi konusu, yorumu, incelemesi, IMDb puanı ve fragmanı gibi aklınıza takılacak birçok sorunun yanıtlarıyla karşılaşacaksınız.

Reklam
Reklam

Yıllar önce Lost ile patlak veren “adadan, uçaktan, gemiden kurtulma” serüveninin, popüler bir hale geleceğini kim tahmin edebilirdi ki..? Lost’tan önce film dünyasına ışık tutan benzer temalı içerikler olmasına karşın Lost’un yarattığı evren, belki de şu zamana kadar hayata geçirilen en önemli yapıtlardan birisine işaret etmektedir.

Kimsenin kimseyi tanımadığı, belirli nedenlerden dolayı bir araya getirilen onlarca karakterin uçak kazası ile ıssız bir ormana düşmesiyle başlayan hikâye, bugünlerde Showtime’da yayınlanmaya başlayan Yellowjackets gibi yapımların öncüsü haline gelmeyi başarmıştır. 

Bu kültüre sadece Lost merkezli olarak bakmak oldukça yanlış. Çünkü yıllar içerisinde cereyan eden Wilds, kısmen Arrow gibi diziler, Lost’un varlığını her daim sırtına almıştır ve hemen hepsinde aynı duygu geçişi söz konusudur.

Zora ve tehlikeye düşen bir bireyi bizlerin kahramanı gibi göstererek o karakteri benimsememiz, hayran olmamız istenmektedir. Böyle bir kriteri çoğu dizi karşılarken bizlere de heyecan seline kapılmak düşmektedir.

Yellowjackets Dizi Konusu 

Çok satan romanlardan uyarlanan dizi, bunun yanı sıra günümüz modern dünyasında söz sahibi olan yaratıcının elinden sahneye aktarılmaktadır.

Dizinin yaratıları olan Bart Nickerson ve Ashley Lyle, Yellowjackets ile klişe öncüleri kullanmalarına ilaveten zora düşen bireyleri kadınlar merceğinden incelemeye karar vermiş ve onları çeşitli zorluklarla karşı karşıya kalacakları adaya hapsetmiştir.  

1996 yılında gerçekleşen trajik bir düşüşün ardından birçok kişi ölmüş. Geriye kalanlardan bazıları ise diziye konu olan gelişmelere ön ayak olmuştur. Hayatta kalan insanların gözünden bir portre çizilirken “o adada neler yaşandı” sorusu gün yüzüne çıkacaktır. 

İşte karşınızda 1996 yılı, kadın futbol takımın en iyi oyuncuları... Bölgesel ligi üstün bir başarı ve şampiyonlukla kazanan takım dizi boyunca “uluslararası” olarak aktarılan küresel şampiyonluğa doğru yol almaktadır.

Küresel şampiyonluğa ilerleyen genç kız ekibinin; heyecanları, ergenlikleri ve enerjileriyle dizi iddialı bir başlangıç sunmaktadır.

Aslına bakarsak aktarılmaya çalışılan şema futbol olmaktan çıktıktan sonra bireylerin özel hayatlarından da izlenimler sunmaktadır.  Erkek arkadaşlar, çarpık aile ilişkileri, kıskançlık sendromları… 

Uçağın belirsiz bir bölgeye düşmesinin ardından başlayan heyecan tufanı artarken gözler 1996 ile 2021 sahneleri arasında dönüp dolaşacaktır.

Enteresan kostümlü ve ölümcül bireylerin merkezine düşen ekip, hayatta kalmaya çalışacaktır. Tüm bu yaşam mücadelesinde de bazılarının hayatı haliyle son bulacaktır. Geriye kalanlar ve kurtulanlar ise dizinin akışını oluşturacaktır.  

IMDb puanı: 7.8

Dizinin güncel IMDb puanına tıklayarak ulaşabilirsiniz. 

Dizi oyuncu kadrosu ve diğer karakterler 

Melanie Lynskey – Shauna Sheridan 

Sophie Thatcher – Genç Natalie 

Tawny Cypress – Taissa 

Ella Purnell – Jackie 

Samantha Hanratty – Genç Misty 

Steven Krueger – Ben Scott 

Christina Ricci – Misty 

Juliette Lewis – Natalie 

Keeya King – Akilah 

showtime yellowjackets yellowjackets dizisi yellowjackets dizi konusu yellowjackets yorumu yellowjackets oyuncuları yellowjackets imdb puanı yellowjackets fragmanı