Yeni asgari ücret bugün açıklanacak mı? asgari ücret 4. toplantı tarihi ne zaman?

TAKİP ET

2022 yılından itibaren geçerli olacak olan yeni asgari ücretin açıklanmasına çok kısa bir süre var. Hükümet, işçi temsilcileri ile işveren temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından yapılacak olan son toplantının ardından beklenen açıklamayı kamuoyu ile paylaşacak. 7 milyon kişiyi .ok yakından ilgilendiren ve 30 milyon çalışanın da maaşların etkileyecek olan yeni asgari ücret miktarı bu hafta kesin olarak belirlenecek. Asgari ücret 4. toplantı ne zaman yapılacak?

Reklam
Reklam

Milyonlarca çalışna ile yakınları '' Yeni asgari ücret miktarları bugün açıklanacak mı? '' sorusunun cevabını araştırmaktadır. 1 Aralık 2021 Çarşamba günü başlayan komisyon görüşmelerinin dördüncüsü ve sonuncu olan toplantısı bu hafta içinde yapılacak. Yapılacak olan bu toplantı sonrasında milyonlarca çalışan kişinn de büyük bir heyecan ile bekledikleri karar belli olacak. Peki, asgari ücret 4. toplantısı ne zaman yapılacak? Yeni asgari ücret miktarı bugün açıklanacak mı? işte konunun detayları..

Yeni asgari ücret miktarı ne zaman belli olacak?
Asgari ücret için yapılacak olan 4. toplantının tarihi, asgari ücretin belli olacağı gün yapılacak. 2022 yılının asgari ücret miktarı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 'nın ev sahipliğinde gerçekleşecek olan 4. toplantı ile sonlanacaktır. Asgari ücret ile beraber işsizlik maaş miktarı, kıdem tazminatı miktarı ile endeksli birçok kalem belirlenecek. Yaklaşık olarak 7 milyon çalışanı yakından ilgilendiren ve dolaylı olarak da 30 milyona yakın kişiyi de etkisi altına alacak olan asgari ücret miktarına zam kararının bugün açıklanması beklenmektedir.

Yeni asgari ücret miktarı için 4. toplantı tarihi nedir?
Yeni asgari ücret miktarı için yapılacak olan 4. toplantı bu hafta içinde gerçekleşmiş olacak. Yaklaşık olarak 7 milyon çalışanı yakından ilgilendiren ve dolaylı olarak da 30 milyona yakın kişiyi de etkisi altına alacak olan asgari ücret miktarına zam kararının bugün kamuoyuna açıklanması ihtimaller arasında yer alıyor. Asgari ücret miktarı ile ilgili olarak 2. toplantı ise 7 Aralık 2021 Salı günü saat 14,00 'te TÜRK - İŞ Sendikası 'nda yapılmıştı.
Asgari ücret miktarı ile ilgili olarak 3. toplantı ise 9 Aralık 2021 Perşembe günü saat 10,00 'da Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu 'nda yapılmıştı. Şimdi de bütün gözler yaplacak olan 4. toplantıya çevrilmiş durumdaır.
2022 yılından itibaren uygulamaya konulacak olan yeni asgari ücret miktarının yani yapılacak olan 4. topantının ise 13 Aralık Pazartesi günü ile 17 Aralık Cuma günü arasında yapılması ve kamuoyuna da duyurulması beklenmektedir.

Yeni asgari ücret miktarı ne kadar olur?
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olan Vedat Bilgin, yeni asgari ücret miktarı açıklandıktan sonra adeta bir bayram havası oluşacağını belirterek, '' Biz buradan sizlerin beklentisi tam olarak nedir bilmiyorum ancak toplumun beklentisini karşılayacak şekilde ciddi bir asgari ücret artışı yapacağız '' şeklinde konuştu. 

yeni asgari ücret belli oldu mu? asgai ücret 4. toplantı ne zaman yapılacak? yeni asgari ücret bugün açıklanacak mı?