Yeni dönem başladı! QR kodlu menüler işletmelerin yeni çaresi

TAKİP ET

Son dönemlerdeki fiyat değişkenliğinden dolayı sık sık menülerini güncellemek zorunda kalan işletmeciler, menü bastırmanın kendilerine yüklediği masraftan kurtulmak için QR kodlu menü kullanmaya başladı.

Reklam
Reklam

Son dönemlerdeki sürekli artan maliyetler ve yiyecek içecek sektöründe dalgalanma halinde olan fiyatlardan dolayı fiyatlarını güncel tutmaya çalışan işletmeler menülerinde sürekli değişiklik yapmak zorunda kalıyor.Fiyat değişiklikleri sebebiyle ya sürekli menü bastırmak zorunda kalıyorlar yada menülerdeki fiyat kısımlarını boş bırakıyorlar.Bu duruma çözüm bulmaya çalışan işletmeler çareyi QR kodlu menü sisteminde buldu.Menü maliyetlerini fazla olmasından dolayı farklı yöntemlerde araştıran işletmelerin en çok başvurduğu yöntem ise son yıllarda hayatımıza giren QR kodlu menü sistemi olurken bu sistem akıllı telefonların kamerasıyla uyumlu olarak çalışıyor. Müşteriler, masalarda bulunan QR kodu telefonlarının kamerasına okutarak internet üzerinden menüye ulaşabiliyor. Bu şekilde işletmeler bu sistem ile sürekli yeni menü bastırmak yerine sadece tasarım yeniletiyor. Teknoloji sayesinde menü maliyetinden kurtulduklarını söyleyerek, müşterilerin de tamamen temassız olan QR sisteminden memnun olduklarını belirttiler.

“Normal menülerin devri kapandı”
Eskişehir'de kendi kafesini işletmeciliğini yapan Mehmet Tiftik, yakın zamanda basılı menüden QR kodlu menü sistemine geçiş yaptıklarını söyledi. En son menü bastırmak için matbaaya gittiğinde yüksek bir fiyatla karşılaştığını söyleyen Tiftik, kâğıda gelen zamların da bunda etkili olduğunu belirtti. Yeni menü sistemi ile büyük bir masraftan kurtulduklarını anlatan Tiftik, basılı menü devrinin biteceğini söyledi. Mehmet Tiftik, QR kodlu menülerin hem kendileri hem de müşterileri için iyi olduğunu söyledi.
Öte yandan şimdilerde 10 adet menü basım fiyatının 4 bin lira olduğunu bu ücret içerisinde menünün tasarımı olmadığı belirtildi.QR kodlu menüler fiyatlarını güncel tutmak isteyen işletmeler için oldukça kullanışlı olurken tek yapılması gereken şey fiyat değişikliklerinde tasarımcıların aranıp sistem üzerinden çok kısa sürede güncelleme yapılması.  

O zaman A4 kâğıdına da yazalım çizelim”
Eskişehir’de işletmesi olan Deniz Eroğlu, fiyat değişkenliğinden dolayı masalarda duran tatlı menülerine fiyat yazamadıklarını anlattı. Fiyat kısmı dolu olan basılı menülerde, güncelleme yapmak için fiyatların üzerine yenilerinin de eklenebileceğini söyleyen Eroğlu, bu yöntemin kafelerde kötü bir izlenime yol açtığından bahsetti. Eroğlu, işletme olarak müşterilerin kendilerini önemli hissetmeleri için uğraştıklarından bahsederken şöyle konuştu:
“Tatlı menülerine fiyat yazmadık, çünkü maliyetleri bilemiyoruz. Bunlar toptan aldığımız ürünler değil, kendi imal ettiğimiz ürünler. Fiyatlar biraz tutarsız olduğu için fiyat belirleyemiyoruz. 6 liradan aldığımız süt 8 liraya, oradan da 9 liraya yükseliş gösterebiliyor. Biz onlara göre maliyet çıkarıyoruz. Yaz-sil menüler, karalama tahtası usulü oluyor. Artık onlar kalmadı. O zaman A4 kâğıdına da yazalım çizelim. Görsel olmasın. Müşteri de kendini önemli hissetmeyecek o zaman. Biz bu şekilde vakitten de kazanıyoruz. Misafirlerimiz buraya geldiği zaman direkt QR kodu menüsünü okutuyor çünkü alışkanlık var”

 

QR menü İşletmeler