Yeni kimlik başvurusu nasıl yapılır? 2022 yeni kimlik çıkarma ücreti

TAKİP ET

Geçtiğimiz yıllarda uygulamaya konulan yeni kimliklerin nasıl çıkarıldığını ve çıkarma ücretinin ne kadar olduğunu öğrenmek isteyenler internet üzerinden 2022 yeni kimlik çıkarma ücretini öğrenmeye çalışıyor. Peki yeni kimlik başvurusu nasıl yapılır? İşte konu hakkında bilinmesi gerekenler...

Reklam
Reklam

Hükümetin bir kaç yıl önce başlattığı yeni kimlik uygulaması 2023 yılı itibariyle zorunlu hale gelecek. Yani eski tip kimliklere sahip olan vatandaşların kimlikleri geçerliliğini yitirecek. Söz konusu yeni çipli kimliklerden bir tanesine sahip olmak isteyen vatandaşlar yeni kimlik çıkarma sürecini öğrenmek için arama motorları üzerinden araştırmalarına devam ediyor. Yeni kimlik başvurusunun nasıl yapıldığı ve 2022 yılı itibariyle yeni kimlik çıkarma ücretinin ne kadar olduğu da merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki yeni kimlik başvurusu nasıl yapılır?
Yeni Kimlik Başvurusu Nasıl Yapılır?
Yeni tip çipli kimlik başvurusunda bulunmak isteyenlerin ilk olarak başvuru ücretini yatırmaları gerekmektedir. Başvuru ücretini yatırdıklarına dair dekontu alan kişiler sonrasında kendilerine en yakın Nüfus Müdürlüğü’ne müracaat edebilir veya www.randevu.nvi.gov.tr adresi üzerinden online olarak randevularını alabilirler. İşte yeni kimlik başvuru için istenen belgeler:
- Eski T.C. nüfus cüzdanı
- Kimlik yenileme ücretinin yatırıldığını kanıtlayan dekont
- 1 adet biyometrik fotoğraf
2022 Yeni Kimlik Çıkarma Ücreti
2022 yılı itibariyle ilk kez yeni bir kimlik çıkaracak kişilerin ödemeleri gereken yeni kimlik çıkarma ücreti 30 TL’dir. Yeni kimlik çıkarma ücretinin yatırılabileceği anlaşmalı bankalar ise şunlardır:
ODEA Bank                                            
Şekerbank
T.C. Ziraat Bankası
Turkishbank A.Ş.
Turkland Bank
Türk Ekonomi Bankası
Türkiye Finans Katılım
Garanti Bankası
Türkiye Halk Bankası
Türkiye İş Bankası
Türkiye Vakıflar Bankası
Vakıf Katılım Bankası
Yapı ve Kredi Bankası
Ziraat Katılım Bankası
Akbank
Aktif Yatırım Bankası
Albaraka Katılım Bankası
Alternatifbank
Anadolubank
Arap Türk Bankası
Citibank
Denizbank
Burgan Bank
Fibabanka
Finansbank
HSBC Bank
ICBC Turkey Bank
ING Bank
Kuveyt Türk Katılım
Yeni kimlik çıkarma ücretlerini bankalar yerine internetten yapmak isteyenler ise ilk olarak www.gib.gov.tr adresine giriş yapmalıdır. Siteye giriş yapılmasının ardından interaktif vergi dairesi bölümüne girilir. Çıkan ekranda ‘’harç ve değerli kağıt bedeli ödeme’’ kısmına girilir. Burada çıkan 8 farklı seçenek arasından ‘’T.C. kimlik kartı bedeli ödeme’’ kısmına girilir. Çıkan ekrandaki bilgiler doldurulur ve ‘’Öde’’ seçeneğine tıklanır. Ödeme için kart bilgileri girilir ve ardından ödeme yapılır. Ödeme yapıldığına dair dekontun PDF olarak indirildiğinden emin olunmalıdır. 

yeni kimlik 2022 yeni kimlik çıkarma ücreti Nüfus Müdürlüğü