Yeni kimlik nasıl çıkarılır? 2022 yeni kimlik çıkarma ücreti

TAKİP ET

Eski tip T.C. kimliklerine sahip olan ve yeni çipli kimliğe geçmek isteyen insanlar internet üzerinden 2022 yeni kimlik çıkarma ücretini araştırıyor. Peki yeni kimlik nasıl çıkarılır? Cevabı haberimizde...

Reklam
Reklam

Eski T.C. kimliklere sahip olan milyonlarca vatandaş bir kaç sene önce çıkarılan yeni çipli kimliklere geçmeyi amaçlıyor. Yeni kimlik çıkarma adına nerelere başvuru yapılması gerektiğini öğrenmek için arama motorlarını meşgul ediyor. İnsanlar arama motorlarından en çok ‘’yeni kimlik ne zaman çıkar?, yeni kimlik çıkarma ücreti ne kadar?, yeni kimlik son alma tarihi ne zaman?’’ gibi soruları araştırıyor. Peki yeni kimlik nasıl çıkarılır?
Yeni Kimlik Nasıl Çıkarılır?
Yeni kimlik çıkarmak isteyen vatandaşların ilk olarak kendilerine en yakın Nüfus Müdürlüğü’ne müracaat etmesi gerekiyor. Burada kişinin biyometrik bir fotoğrafı çekiliyor ve nüfus bilgileri kontrol ediliyor. Daha sonra Nüfus Müdürlüğü’ne giderek başvuru işlemlerini tamamlayan kişilerin yeni kimlikleri yaklaşık 1 hafta içerisinde başvuru sahibinin ikamet ettiği yere teslim ediliyor. 
Yeni kimlik çıkarma ücreti 2022 yılı itibariyle 37,5 TL olarak belirlendi. Bu ücreti yatırmak isteyen vatandaşlar başvuru için gittikleri Nüfus Müdürlüğü’nde bulunan veznelere, PTT şubelerine veya diğer bankaların online bankacılık sistemleri üzerinden ödeme işlemlerini gerçekleştirebilirler.
T.C. yeni kimlik takip sorgulamasında bulunmak isteyen vatandaşlar E-Devlet sistemine T.C. kimlik numaraları ve E-Devlet şifreleriyle birlikte giriş yapması gerekiyor. Sonrasında E-Devlet’in anasayfasında bulunan arama yerine ‘’T.C. kimlik kartı başvuru durumu sorgulama’’ yazarak kimlik sorgulama süreçlerinin takip edilmesi mümkün olacak. 
 

2022 yeni kimlik çıkarma ücreti yeni kimlik E-Devlet Nüfus Müdürlüğü çipli kimlik