Yeni TFF başkanı Mehmet Büyükekşi kimdir? Mehmet Büyükekşi nereli, ne iş yapıyor?

TAKİP ET

Türkiye Futbol Federasyonu'nun yeni başkanı belli oldu. Günlerdir merakla beklenen soru yanıt buldu. Seçim için heyecanlı bekleyiş sürerken TFF'nin yeni başkanının kim olacağı büyük bir merak konusuydu. TFF'nin yeni başkanı Mehmet Büyükekşi oldu. TFF'nin yeni başkanı olan Mehmet Büyükekşi'nin özel hayatı büyük bir merakla araştırılmaya başlandı.

Reklam
Reklam

Türkiye Futbol Federasyonu’nun yeni başkanı belli oldu. Günlerdir merakla beklenen soru yanıt buldu. Seçim için heyecanlı bekleyiş sürerken TFF’nin yeni başkanının kim olacağı büyük bir merak konusuydu. TFF’nin yeni başkanı Mehmet Büyükekşi oldu. TFF’nin yeni başkanı olan Mehmet Büyükekşi’nin özel hayatı futbolseverler tarafından merakla araştırılmaya başlandı. Ankara’da gerçekleşen Türkiye Futbol Federasyonu başkanlık seçimleri bugün sonuçlandı. Bugün saat 10.00’da başlayan toplantının ardından TFF’nin yeni başkanı belli oldu. Seçime tek aday olarak katılan Mehmet Büyükekşi, başkanlık koltuğuna oturdu. Peki, TFF’nin yeni başkanı Mehmet Büyükekşi kimdir? Mehmet Büyükekşi kaç yaşında? Mehmet Büyükekşi ne iş yapıyor? Mehmet Büyükekşi nereli? İşte tüm merak edilenler…

'Güzel İşler Yapmak İçin Bu Göreve Talip Olduk'

Yeni Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi'den ilk açıklamalar geldi. Güzel işler yapmak için bu göreve talip olduk ifadelerine yer veren Büyükekşi, 'Allah'ın izniyle hep beraber işler yapmak için göreve geliyoruz. Çok iyi ve dengeli bir yönetim kurulu oluşturduk. Bu yönetim 1 yıl görev yapacak. Çözüm bekleyen acil konular var. Yayın ihaleler, harcama limitleri, yabancı sayısı gibi. Çok hızlı şekilde çözüm üretmeli, hızlı karar vermeliyiz. Transfer sezonu başladı.' dedi.



Yabancı Sınırı

En merak edilen konulardan biri olan yabancı sınırı hakkında da yorum yapan Büyükekşi, 'Biz hiçbir şeyi kulüplere rağmen yapmayacağız. Beraber karar alacağız. Futbolun ekosistemine uygun, kulüplerin faydasına göre karar alacağız. Yabancı sayısının 14'ten 12'ye inme durumu vardı. Rijit değiliz. Kulüplerin istediği şekilde bir çözüme ulaşacağız.' ifadelerini kullandı.

Mehmet Büyükekşi Kimdir?

1961 yılında Gaziantep’te dünyaya gelen Mehmet Büyükekşi, 1984 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden mezun oldu. Gaziantep FK’nın kulüp başkanlığını yapan Büyükekşi, Marmara Üniversitesi’nde ve İngiltere’de İşletme ve İngilizce dil eğitimi almıştır.