Yeni THK Başkanı Abdullah Kaya kim? Abdullah Kaya nereli?

TAKİP ET

Yeni THK Başkanı'nın seçilmesi ile beraber kim olduğu merak edilmeye başlandı. Peki THK Başkanlığına seçilen Abdullah Kaya kimdir? Abdullah Kaya nereli? İşte Abdullah Kaya'ya dair tüm bilgiler...

Reklam
Reklam

THK’nın yeni başkanının kim olduğu merak ediliyor. Yapılan son değişiklikler kapsamında THK’nın yeni başkanı Abdullah Kaya seçildi. Bunun üzerine Abdullah Kaya’nın kim ve nereli olduğu merak edildi. İşte konuya ilişkin detaylar…
Abdullah Kaya kimdir?
Hacı Abdullah Kaya olarak bilinen THK’nın yeni başkanı 1965 senesinde Kayseri’de doğdu. Lisans eğitimini Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi alanında tamamlayan Kaya, 1998-1999 seneleri arasında ABD Carnegie Mellon Üniversitesi Kamu Yönetimi alanında da yüksek lisans yaptı.
Kaya, çalışma hayatına ise İçişleri Bakanlığında başladı. Bunun yanı sıra 1990 senesinde Maliye Müfettiş yardımcısı olarak Maliye Bakanlığı’nda da çalıştı. Burada ise Baş Müfettişlik, Genel Müdür Yardımcılığı, Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü, Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü görevlerini de yaptı.
Son olarak ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile 13 Ağustos 2016 tarihinde ise Yükseköğretim Kurulu Üyesi olarak atanmıştı.
Evli ve üç çocuğu olan Kaya, iyi derecede İngilizce bilmektedir.
 

Abdullah kaya kimdir THK Başkanı Yeni THK Başkanı