Yeni varyant Deltacron!

TAKİP ET

Koronavirüste yaşanan Delta ve Omicron varyantlarından sonra şimdi de Deltacron varyantı tespit edildi. Yeni varyantın özelliklerinin çok bilinmediği ancak şu ana kadar 20'den fazla kişide tespit edildiği belirtildi.

Reklam
Reklam

Dünyanın koronavirüs pandemisiyle mücadelesi sürerken, hastalık yeni varyantlar ile hızlı bir şekilde yayılmaya ve can almaya devam ediyor. 

Geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkan ve çok hızlı bir şekilde neredeyse dünyanın tamamına yayılan Omicron varyantının yaratmış olduğu panik devam ederken şimdide Kıbrıs'tan gelen haberler endişeleri daha da artırdı.

Yeni varyant 'Deltacron'
Ülkede bulunan Kıbrıs Üniversitesi'ndeki görevli profesör Leondios Kostrikis, delta genomlarında Omicron benzeri genetik imzalar nedeniyle 'Deltacron' isimli varyantın ortaya çıktığını ifade etti.Şu ana kadar 20'den fazla kişide tespit edilen yeni varyantın etkilerinin ne olduğunu söylemek içinse henüz çok erken olduğunu duyuran yetkililer "Bu suşun patolojik mi yoksa daha bulaşıcı mı olup olmadığı bilinmiyor. Delta ve Omicron'a baskın gelip gelmeyeceğini de zamanla göreceğiz" dedi.

Veriler DSÖ'ye gönderildi
Öte yandan yeni varyant olduğu düşünülen Deltacron ile ilgili olarak ise tüm verilerin  Dünya Sağlık Örgütü'ne gönderildiği açıklandı.

 

Deltacron yeni varyant