Yeni virüs alarmı! 18 kişi hayatını kaybetti!

TAKİP ET

Alınan son dakika haberine göre, hemorajik ateş virüsü Irak'ta can almaya devam ediyor. Irak sağlık Bakanlığı'nın yapmış olduğu son dakikaya göre, hemorajik ateş virüsünün ülkede korkutucu bir şekilde artmaya başladığı belirtildi. Detaylar haberin devamında…

Reklam
Reklam

Irak Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre, hemorajik ateş virüsü 18 can aldı. Ülkede korkutucu şekilde virüsün yayılmaya devam ettiği belirtildi. Vakaların hızlı bir şekilde artmaya devam etmesi ve 18 kişinin hayatını kaybetmesi ile ülke alarma geçti.
 

Irak alarma geçti


Hemorajik ateş virüsü sebebiyle Irak’ta can kayıpları yaşanmasıyla birlikte ülke salgın endişesi yaşıyor. Irak Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Seyf El-Bedir, hemorajik ateş virüsü sebebiyle ülkede şimdiye kadar 18 kişinin hayatını kaybettiğini ve vakalarında ürkütücü bir şekilde artmaya devam ettiğini belirtti. . El- Bedir,  “Bu virüs 1970'lerden beri görülüyor. Irak'ta özellikle büyükbaş hayvan yetiştiricilerinin bulunduğu bölgelerde her yıl bu vakalar görülebiliyor. Ancak bu yılki vakalarda artış var." açıklamasında bulundu.

Ülke genelinde vaka sayısının 90’a yükselmiş olduğunu belirten El- Bedir, vakaların hızlı bir şekilde tedavi edilmezse can kaybının çok daha fazla olabileceğini belirtti.