Yeni zam haberi! Market poşetlerinin fiyatı arttı

TAKİP ET

Yeni yıl gelmeden zam yağmuru başladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, geçtiğimiz günlerde zam olmayacağını açıklamıştı ancak market poşetlerine zam geldi. Uzun süredir 25 kuruştan satılan market poşetleri yılbaşından itibaren 38.5 kuruştan satılacak.

Reklam
Reklam

Yüksek enflasyon sebebiyle hayat pahalılığı her geçen gün artmaya devam ederken yeni yıl öncesi zam bombardımanı da başladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, iki yıldan bu yana 25 kuruştan satılan market poşetlerine yeni yılda zam olmayacağını açıklamıştı ancak bu sabah zam haberi geldi.

Market poşetlerinin fiyatı arttı

Marketlerde 2019 yılından bu yana ücretli olarak satılmaya devam eden Market poşetinin fiyatı 2 yıldan bu yana 25 kuruştu.  Geçtiğimiz günlerde bakan Murat kurum konu ile ilgili yaptığı açıklamada 2023 yılında da Market poşetlerini zam gelmeyeceğini söylemişti. Ancak bu sabah resmi gazetede yayınlanan kararla birlikte market poşetleri adet başına 25 kuruştan 38.5 kuruşa çıkarıldı.

Zam yok demişti

Geçtiğimiz günlerde bütçe toplantılarında konuşan Çevre Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 2023 yılında Market poşetlerine zaman olmayacağını söylemiş ve 25 kuruştan satılmaya devam edeceğini açıklamıştı.