Yeni zamlı asgari ücret belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

TAKİP ET

2022 yeni zamlı asgari ücret son dakika belli oldu. Günlerdir merakla beklenen asgari ücrete ara zam sonucunu Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu. İşte 2022 yılı ara zam sonrası yeni zamlı asgari asgari ücret…

Reklam
Reklam

Günlerdir beklenen asgari ücret zammı nihayet belli oldu. Milyonlarca çalışanın heyecanla beklediği açıklamayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda asgari ücret belirlenirken bir çok farklı formül masaya yatırıldı. TİSK, asgari ücretin en az 6 bin 391 TL olmasını istedi. Peki yeni zamlı asgari ücret ne kadar oldu?

Son dakika haberi… Milyonlarca çalışanın heyecanla beklediği yeni asgari ücret belli oldu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün 3. kez bir araya geldi. Toplantının sona ermesi sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan 2022 yılının ikinci yarısından itibaren geçerli olacak olan yeni asgari ücreti kamuoyu ile paylaştı. Peki, ara zam sonrası en düşük asgari ücret ne kadar oldu?
 

Zamlı yeni asgari ücret ne kadar oldu?

Yeni asgari ücreti Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı. Yeni asgari ücret basın toplantısında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açılış konuşmasını yaptı. Toplantıya TİSK ve Türk-İş Genel Başkanları da katıldı.

Toplantıda söz alan TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, bugün çok kıymetli bir kararın açıklanması için birlikte olduklarını belirterek, yeni asgari ücretin de güzel bir rakam olduğunu söyledi. TİSK başkanı belirlenen rakamın üstüne çıkma imkanı olan işletmelere de rakamın üstüne çıkma çağrısı yaptı.

Türk-İŞ Başkanı Ergün Atalay ise açıklamasında, çalışanların sorunlarını geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilettiklerini belirterek, teşekkür etti.

​​​​​​​Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmaların ardından 2022 yılının ikinci yarısında uygulanacak yeni asgari ücreti açıkladı. 2022 yılı ara zam sonrası asgari ücret yüzde 25 artışla 5 bin 500 TL oldu.
 

1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak

Mevzuat gereği Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun aldığı zam kararı Temmuz ayından itibaren geçerli olacak. Normal şartlarda zam kararı takip eden ayın ilk gününden itibaren geçerli oluyordu ancak yapılan yönetmelik değişikliğinin Resmi Gazete’de yayınlanması ile birlikte asgari ücret zammı 1 Temmuz tarihinden itibaren geçerli olacak.