Yeniden müşteri bilgilerini çaldırdığı öne sürülen Yemeksepeti hakkında inceleme başlatıldı.

TAKİP ET

Kişisel Verileri Koruma Kurulu (KVKK) 20 bin müşterinin kişisel bilgilerinin yeniden çaldırdığı iddia edilen 'Yemeksepeti' hakkında inceleme başlattı.

Reklam
Reklam

140BB019Yemeksepeti hakkında iddia edilen müşterilerin bilgilerinin çalınması hakkında Kişisel Verileri Koruma Kurulu (KVKK) ,kişisel verilerin ele geçirildiği ve bu verilerin yayımlanması tehdidiyle Yemeksepeti’nden fidye talep edildiği ve bu isteğin yerine getirilmediği sebebiyle  yemeksepeti veri bankasında bulunan 20 bin kullanıcının kişisel bilgilerinin paylaşıldığı yönünde çıkan haberler üzerinden harekete geçti.
Bu iddia karşısında  kurul şirketin yaptığı “herhangi bir veri hırsızlığının tespit edilemediği” yönündeki açıklamasının doğruluğunu tespit etmek için resen inceleme başlatılmasına karar verildiğini duyurdu.

OLAY NASIL GERÇEKLEŞTİ
Yemeksepeti 16 Kasım’da  kendi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı “kötü niyetli bazı kişilerin, şirket ile ilişkilendirdiği ve kaynağı belli olmayan verileri yayımlama tehdidiyle şirkete ulaşarak fidye talebinde bulunduğu, Yemeksepeti sistemlerinde bir veri ihlali olup olmadığının uzman ekiplerce detaylı şekilde araştırıldığı ve herhangi bir veri hırsızlığının tespit edilemediği” açıklamasında bulunmuştu. Yaşanan bu durum sonrasında 21 milyon 504 bin 83 kişinin bu olaydan etkilendiği belirtilen siber saldırının ardından veri ihlali gerekçesiyle Yemeksepeti hakkında 29 Mart 2021'de de inceleme başlatılmıştı.

 

Yemeksepeti İnceleme