Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıkladı! Yeniden Refah Partisi oy oranı nedir?

TAKİP ET

2023 seçimlerine doğru siyaset gündemi alev alev. Geçtiğimiz günlerde İzmir'de yaptığı açıklamalarda Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olduğunu bir kez daha dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ardından bir adaylık açıklaması daha geldi. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıkladı. Erbakan, partisinin Cumhurbaşkanı adayının kendisi olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

2023 seçimlerine doğru siyaset gündemi alev alev. Geçtiğimiz günlerde İzmir’de yaptığı açıklamalarda Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olduğunu bir kez daha dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ardından bir adaylık açıklaması daha geldi. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıkladı. Erbakan, partisinin Cumhurbaşkanı adayının kendisi olduğunu belirtti. Haberler.com’a özel açıklamalarda bulunan Erbakan, partisinin Cumhurbaşkanı adayı kendisi olduğunu söylerken ikinci tura kalmamaları halinde ise herhangi bir partiye destek olmayacaklarını da aktardı. Peki, Fatih Erbakan kimdir? Yeniden Refah Partisi oy oranı nedir? Yeniden Refah Partisi üye sayısı kaç? İşte Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın adaylık açıklaması ve parti hakkındaki tüm detaylar…

Adaylığını İlan Etti

Haberler.com'un Genel Yayın Yönetmeni Av. Bedia Teymur'a çok önemli açıklamalarda bulunan Fatih Erbakan, 'Seçimlere kendi ismimizle girmeyi planlıyoruz' dedi. Cumhurbaşkanı adayı olarak kendi adaylarını çıkarmak istediklerini söyleyen Erbakan, partisinin Cumhurbaşkanı adayının kendisi olduğunu açıkladı. İkinci tura kalmamaları halinde herhangi bir partiye destek vermeyeceklerini açıklayan Erbakan, ‘Hiç kimsenin vebaline ortak olamayız. Bu durumda sandığa gidilmeyecek’ ifadelerini kullandı. 



Fatih Erbakan Kimdir?

1 Ocak 1979 yılında dünyaya gelen Muhammed Ali Fatih Erbakan, Milli Görüş Lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın oğludur. Ankara Merkez İmam Hatip Ortaokulu’nda eğitimini tamamladıktan sonra Ankara Ayrancı Lisesi’ni bitirmiş ve Başkent Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden üstün başarı ile mezun olmuştur. Yüksek lisans için İngiltere’ye giden Fatih Erbakan, annesi Nermin Erbakan’ın vefatı dolayısıyla dönmek zorunda kalmıştır. Lisans eğitimini aldığı Başkent Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Yine aynı üniversitede Yönetim ve Organizasyon dalında doktora eğitimi alarak Dr. unvanı almıştır. Üniversite eğitimi esnasında Milli Gençlik Vakfı çalışmalarında aktif görevler üstlenmiştir. Fazilet Partisi ve Saadet Partisi’nin özellikle gençlik çalışmalarında aktif görevler üstlenen Fatih Erbakan, Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın vefatının ardından adına kurduğu ‘Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfı’nın Mütevelli Heyeti Başkanlığı’nı yürütmektedir. 99 Kurucular Kurulu Üyesi ile birlikte 2018 yılında Yeniden Refah Partisi’ni kuran Fatih Erbakan, evli ve iki çocuk babasıdır. 

Yeniden Refah Partisi Oy Oranı Nedir?

2022 yılı içerisinde yapılan anketlerde Fatih Erbakan’ın Genel Başkanı olduğu Yeniden Refah Partisi’nin oy oranı dikkat çekiyor. Daha önce yapılan anketlerde yüzde 1 ve altı sonuçlar alan Yeniden Refah Partisi, son dönemde yüzde 1,3 oy oranına ulaştı.