Yer: Türkiye! Katır sırtında taşıdığı çuvallar dolusu parayı belediye başkanına teslim etti

TAKİP ET

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinden gelen görüntüler herkesi şaşkına çevirdi. Lapseki Çardak Belediyesi tarafından Bu yıl 288'ncisi düzenlenen Çardak Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde ağalığı kazanan Seyhan Aslan, katır sırtında taşıdığı çuvallar dolusu parayı belediye başkanına teslim etti.

Reklam
Reklam

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde düzenlenen tarihi güreşlerde 3 yıldır üst üste ağırlık yapan Seyhan Aslan, bu yılda altın kemer kavuşmasının ardından ağırlık yarışında işadamı Mesut Öner ile karşı karşıya geldi. Finalde 1 milyon 17 bin lira karşılığında ağalığı kazanan Aslan, Ardından çuvallara doldurduğu paraları katılan yükleyerek belde sokaklarında davul ve zurna eşliğinde dolaştırdı. Aslan Daha sonra da çuval çuval parayı Lapseki Belediye Başkanı Metin Semerci teslim etti. Semerci, güreş ağzından paraları teslim aldıktan sonra görüntülerin çok değişik mizansen bir olay olduğunu söyledi.

ÇARDAK GÜREŞLERİNİ TANITMAK İSTİYORLAR

Lapseki Belediye Başkanı Metin Semerci yaptığı açıklamada Türkiye'de ilk kez böyle bir durumun ortaya çıktığını belirterek, "Buradaki amaç bazı dedikoduların önüne geçmek ve Çardak güreşlerini gerçekten bütün Türkiye'ye tanıtmak. Asıl amacımız bu. Çardak güreşleri gerçekten çok önemli. Şu andaki duruma göre Çardak güreşleri Türkiye genelinde yapılan güreşler arasında 3. sırada. Ben güreş ağamıza çok teşekkür ediyorum." dedi.

"AĞALIK VERMEKLE OLUR"

1 milyon liradan fazla para ödeyerek ağırlığı alan Seyhan Aslan ise bu yıl kendisinin final yılı olduğunu söyledi. Aslan açıklamasında, "3. yılımda altın kemerin sahibi oldum. 4. yılımda yine ağalık yarışında bir milyon 17 bin gibi yüksek bir rakamla güreş ağası seçildim ve şu an belediye başkanımıza sizlerin önünde emaneti temsil ettim. Bazı dedikodular yapıldı bu süreçte. Ben sadece ona üzüldüm. Keşke bunlar yaşanmasaydı. Ben ağalık vermekle olur diyor ve vermeye de devam ediyor ve vermeye de devam edeceğiz diyorum. Biz Çardak'ı seviyoruz. Hakikaten güreşi de seviyoruz. Ata sporuna kim destek veriyorsa onları da seviyoruz. Yani pehlivan da bizim, cazgır da bizim güreşçi de bizim ağa da bizim. Hepsi bizim arkadaşımız dostumuz." diye konuştu.