Yerli istihbarat gemisi Ufuk'un özellikleri nelerdir?

TAKİP ET

Türkiye'nin ilk yerli istihbarat gemisi suya indi. Bunun üzerine geminin özellikleri merak edilmeye başlandı. Türkiye'nin ilk yerli üretim istihbarat gemisi olma özelliğiyle Test ve Eğitim Gemisi olan 'Ufuk', bugün itibariyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle envantere giriyor. Peki, Yerli istihbarat gemisi Ufuk'un özellikleri nelerdir? İşte merak edilenler...

Reklam
Reklam

9 Şubat 2019 tarihinde gerçekleşen törenle Cumhurbaşkanı’nın da katılımıyla denize indirilen Ufuk gemisi, inşa ve donanım sürecinin tamamlanmasının ardından bugün yapılan törenle Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterine girdi. Törende Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dışında birçok önemli isimde yer aldı. 

Ufuk gemisi özellikleri nelerdir? 
Test ve eğitim Gemisi olan Ufuk, İstanbul Tuzla’da bulunan İstanbul Denizlik Tersanesi’nde düzenlenen törenle hizmete girdi. İlk yerli ve milli istihbarat gemisi olan Ufuk’un TCG Ufuk A-591 özellikleri ve tüm detayları şu şekilde; 

Korvet, milli imkan ve kabiliyetlerle üretilen Türkiye'nin ilk istihbarat gemisi olma özelliğini taşıyor. Dünyada az sayıda ülkenin sahip olduğu bir teknoloji, Ufuk Korveti ile Türkiye'nin de kullanımına sunulmuş oldu. 

99,5 metre boyu, 14,4 metre azami genişliği, 110 personel kapasitesi, yaklaşık 2 bin 250 ton deplasmanı ve 3,6 metre su çekimiyle Ufuk Korveti'ne 10 tonluk bir helikopter iniş yapabilecek.

Ufuk Korveti, ağır iklim ve deniz şartlarında, uluslararası sular dahil 45 gün kesintisiz seyir yaparak milli güvenliğe yönelik tehditleri anında tespit edebilecek. 
Yaklaşık 194 yerli firmanın katkı verdiği Ufuk Gemisi'nin yerlilik oranı %70'e ulaştı. 

ilk yerli istihbarat gemisi istihbarat gemisi test ve eğitim gemisi ufuk ufuk gemisi ufuk gemisi özellikleri