Yerli ve milli pasaport ne zaman çıkacak? Yerli pasaport kimlere veriliyor? Yerli pasaport nedir?

TAKİP ET

Dün gerçekleştirilen Kabine toplantısının ardından önemli açıklamalara yer veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerli ve milli pasaport açıklaması gündemin ilk sıralarına yerleşti. Erdoğan'ın açıklaması sonrasında yerli ve milli pasaport ile ilgili merak edilen tüm detaylar araştırılmaya başlandı.

Reklam
Reklam

Dün gerçekleştirilen Kabine toplantısının ardından önemli açıklamalara yer veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yerli ve milli pasaport açıklaması gündemin ilk sıralarına yerleşti. Erdoğan’ın açıklaması sonrasında yerli ve milli pasaport ile ilgili merak edilen tüm detaylar araştırılmaya başlandı. Yerli ve milli pasaport hakkında merak edilen detaylar araştırılmaya devam ediyor. Yerli pasaportun yapımına başlandığı aktarılırken vatandaşlar ‘Yerli ve milli pasaport ne zaman çıkacak?’, ‘Yerli pasaport kimlere veriliyor?’, ‘Yerli pasaport nedir?’, ‘Yerli pasaport hangi tarihlerde verilecek şeklinde sorulara yanıt aramaya başladı. İşte detaylar…

Yerli Pasaport Nedir?

Dünkü Kabine toplantısının ardından önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli ve milli pasaport hakkında detaylı bilgiler paylaştı. Çip krizi sebebiyle küresel tedarik imkanları zorlaşan pasaport üretimini Türkiye’de gerçekleştirecek altyapının kurulduğunu aktaran Erdoğan, ‘Yerli ve milli pasaport üretimine geçiyoruz.’ dedi.

Yerli ve Milli Pasaport Ne Zaman Çıkacak?

Yerli ve milli pasaport üretimine geçileceğini duyuran Erdoğan, ‘Ağustos ayı itibariyle verilmeye başlanacak.’ diyerek yerli pasaportun çıkış tarihini de duyurmuş oldu.
Yerli Pasaport Nasıl Alınır?
Pasaport, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü resmi sitesinden alınmaktadır.