Yeşil Bursa lakabını kaybetti! Kuraklık son noktada

TAKİP ET

Tüm dünyayı saran kuraklık ülkemizde de büyük etkiler göstermeye başladı! Türkiye'de Yeşil Bursa olarak bilinen Bursa çok kritik kuraklık seviyesinde!

Reklam
Reklam

Türkiye’de çok büyük bir kuraklık söz konusu! Ülkenin en büyük kış turizmini saplayan Bursa Uludağ’da bile bu yıl yağan kar istenilen seviyeye ulaşmadı! Bursa Valisi Yakup Canbolat konu hakkında Bursa halkını uyararak kritik açıklamalarda bulundu!

80 GÜN

Bursa Valisi Yakup Canbolat, 22 Mart Dünya Su Günü’ne özel Bursa Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen (BTÜ) ‘22 Mart Dünya Su Günü’ etkinlikleri çerçevesinde Mimar Sinan Yerleşkesi’nde yer alan “İklim Değişikliği ve Doğal Afetler” isimli konferansta çok önemli açıklamalarda bulundu! Vali Canbolat, Bursa’da yalnızca 80 günlük su rezervinin bulunduğunu şu sözlerle açıkladı:

“Bursa’nın yüzde 85 oranındaki su kapasitesi Nilüfer ve Doğancı barajlarından sağlanırken; yüzde 15’i ise diğer kaynaklardan sağlanmaktadır. Barajları yıllık su kapasitesi Nilüfer Barajı’nda 60 milyon, Doğancı Barajı’nda da 125 milyon metreküp olarak kaydedildi. Bursa’nın günlük su ihtiyacı 425 bin metreküptür. İçme suyu barajlarındaki doluluk göz önüne alınarak hesaplamalar yapıldığında ise Bursa’nın 80 günlük su rezervi kalmış durumda. Gereken tedbirler alınmazsa çok büyük sorunlar ilerleyen günlerde bizleri bekliyor!