Yeşil kart nedir, nasıl alınır? 2022 E-Devlet yeşil kart başvurusu

TAKİP ET

Devletin ihtiyaç sahibi vatandaşlara tanımladığı yeşil karta nasıl başvuru yapılacağını öğrenmek isteyen insanlar internet üzerinden 2022 E-Devlet yeşil kart başvurusu konusunda araştırmalar yapıyor. Peki yeşil kart nedir, nasıl alınır? İşte konu hakkında merak edilenler...

Reklam
Reklam

Ülkemizde yaşayan geliri düşük ve sosyal güvencesi bulunmayan insanlar hükümet tarafından sağlanan olanaklardan birisi olan yeşil karttan faydalanabiliyor. Sosyal bir devlet olması sebebiyle ihtiyaç sahibi vatandaşlara sağlanan yeşil karta nasıl başvurulduğunu öğrenmek isteyen insanlar arama motorları üzerinden araştırmalarına devam ediyor. Peki yeşil kart nedir, nasıl alınır?
Yeşil Kart Nedir, Nasıl Alınır?
Türkiye’de ilk kez 1990’lı yıllarda ortaya çıkan ve SSK, Bağ-Kur ve diğer sigorta kurumlarına bağlı olmayan kişilerin sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak faydalanmasını sağlayan bir hizmettir. Yakın zamanda yapılan çeşitli düzenlemelerle birlikte yeşil karta hizmetine başvuru yapmak isteyenler Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden başvurularını gerçekleştirebiliyor. Yeşil karta başvuru yapmak isteyen vatandaşlar bu işlemin nasıl yapıldığını öğrenmek için internet üzerinden araştırma yapıyor. 
2022 E-Devlet Yeşil Kart Başvurusu
3816 sayılı kanuna göre yeşil kart alabilecek olan kişilerin ekonomik açıdan yetersiz bir durumda bulunması ve herhangi bir sağlık güvencesinin bulunmaması gerekmektedir. Bu şartları karşılayan kişiler E-Devlet üzerinden yeşil kart başvurusunu yapabilir. İşte yapılması gereken işlemler:
İlk olarak e devlet sistemine kişisel şifreniz ve T.C kimlik numaranız ile giriş yapılır.
Giriş işlemi ile arama ekranına yeşil kart başvurusu yazılır 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sitesinden işlemlere devam edilir.  
Bu sayfa üzerinden yeşil kart talebi iletilir
Sayfa üzerinde gelir testi sonucu sorgulama işlemi yapılır
Yeşil kart başvuru işlemlerini tamamlayan vatandaşlar SGK’ya giderek, E-Devlet’e giriş yaparak veya 170 numarasını arayarak başvurularının sonuçlarını sorgulayabilirler.
E-Devlet yeşil kart başvuru sorgulama için tıklayınız

SGK yeşil kart başvuru SSK Bağ-Kur E-Devlet