Yeşim Salkım, Müge ve Gülşen'e hakaretten ceza aldı

TAKİP ET

Ünlü şarkıcı Yeşim Salkım'ın 2. sayfa programının sunucuları Müge Dağıstanlı ve Gülşen Yüksel'e hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada karar çıktı. Yeşim Salkım'a Müge ve Gülşen'e hakaretten 5 bin 450 TL adli para cezası verildi.

Reklam
Reklam

Ünlü şarkıcı Yeşim Salkım’ın, TV8 ekranlarında yayınlanan 2 Sayfa programının yorumcuları Müge Dağıstanlı ve Gülşen Yüksel’e hakaret ettiği iddiası ile yargılandığı davada karar çıktı. İstanbul 23 Haziran ceza mahkemesinde görülen duruşmaya Sanık Yeşim Salkım da katıldı. Müştekiler Müge Dağıstanlı ve Gülşen Yüksel duruşmaya katılmazken avukatları temsil etti.
 

Genelleme yaptım dedi

Ünlü şarkıcı Yeşim Salkım duruşmada savunma yaparken kendisini genelleme yaptığını söyleyerek savundu. Videoda bulunan bütün magazin muhabirleri ve başlarındaki müdürler için o ifadeleri kullandığını belirten Yeşim Salkım, Müştekilere yönelik bir paylaşım olmadığını iddia etti. Mahkemede suçlamaları kabul etmeyen Yeşim Salkım, söylediği kelimenin Latin kökenli olduğunu belirterek bütün magazincilerin öyle olduğunu düşündüğünü ve bu nedenle o ifadeleri söylediğini dile getirdi.
 

Avukat itiraz etti

Müge Dağıstanlı ve Gülşen Yüksel'in Avukat Emek Emre ise Yeşim Salkım'ın bu savunmasına itiraz ederek cezadan kurtulmaya yönelik olduğunu söyledi. Emek Emre, Videonun başında Yeşim Salkım'ın ifadelerinin bilirkişi raporu ile tespit edildiğini belirterek,  'İki tane müdüre hanım kılıklılar' Gerekli vekillerden bahsettiğini söyledi.
 

Adli para cezası verildi

Savcı mahkeme de davanın esasına ilişkin görüşünü açıklarken sanık Yeşim Salkım'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla müşteri müştekilere Hakaret içerikli sözler sarf ettiğini ve zincirleme şekilde hakaret ettiğini belirtti. Savcı Yeşim Salkım hakkında 3 ay 22 günden 4 yıl 4 aya kadar hapis cezası talebinde bulundu.

Duruşma sonunda kararını açıklayan mahkeme, Yeşim Salkım’a hakaret suçundan 109 gün hapis cezası karşılığında 5450 lira Adli para cezası verdi. Mahkeme aynı zamanda hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına yer olmadığına karar verdi.