Yılan hikayesine dönen satışta yeni gelişme! Twitter Elon Musk'a dava açtı

TAKİP ET

Dünyaca ünlü iş insanı için Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi Elon Musk'ın Twitter'ı 44 milyar Dolar'a satın alınacağı iddia edilmişti. Ancak Elon Musk geçtiğimiz günlerde anlaşmayı feshettiğini duyurmuştu. Yılan hikayesine dönen satışta yeni gelişmeler yaşandı.

Reklam
Reklam

Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi Elon Musk, sosyal medya devi Twitter’ı satın almak için harekete geçmiş ve geçtiğimiz günlerde 44 Milyar Dolar teklifte bulunmuştu. Elon Musk ve Twitter arasında geçtiğimiz günlerde anlaşma sağlanırken, ünlü iş insanı satışı tek taraflı feshettiğini duyurdu.

Twitter dava açtı

Yılan hikayesine dönen satışa ilişkin yeni bir adım da Twitter’den geldi. Delaware Chancery Mahkemesine Elon Musk hakkında şikayette bulunan Twitter, ünlü iş insanının imzaladığı anlaşmanın "artık kişisel çıkarlarına hizmet etmediği" için tek taraflı olarak feshedildiği ifade edildi. Ayrıca dilekçede MUsk’ın anlaşmayı feshetmek için gösterdiği sebeplerin dayanağı olmadığı ve bahane olduğu da ifade edildi.

Ticari risk oluşturmaya çalıştı

Twitter tarafından verilen şikayet dilekçesinde Elon Musk’un yaptığı açıklamalarla sosyal medya devini defalarca kötülediği belirtilirken, “Anlaşmayı defalarca kötüleyerek Twitter için ticari risk ve hisse fiyatı üzerinde aşağı yönlü baskı yarattı." Denildi.

8 Temmuz’da feshettiğini duyurmuştu

Sosyal medya devi Twitter’ı satın almak için oldukça istekli olan Elon Musk, 8 Temmuz tarihinde bir açıklama yapmış ve birden çok hükmün ihlal edildiğini belirterek Twitter’ı almaktan vazgeçtiğini duyurmuştu. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna (SEC) bildirim yapan Musk’ın avukatları ise sosyal medya devinin sahte veya spam hesaplarla ilgili birden fazla bilgi talebini yanıtlamayı reddettiğini ifade etmişti.