Yılbaşı kutlamalarına yasak mı geldi? Yılbaşında kısıtlama var mı?

TAKİP ET

Pandemi döneminin devam etmesi halinde yılbaşında yasak var mı soruları sorulmaya başladı. Covid-19 salgının da sona gelinmemesi halinde vakalar devam etmektedir. Geçen sene yılbaşında kısıtlama olması halinde bu sene de yasak var mı soruları araştırılmaya başladı. 31 Aralık ve 1 Ocak günü kısıtlama var mı? Yılbaşında yasak var mı?

Reklam
Reklam

Yeni yılın bitmesine sayılı günler kala yeni yıl kutlamaları için hazırlıklar başladı. Vatandaşlar yılbaşı planı yapması halinde kafalar da yasak var mı sorusu takıldı. Yılbaşı öncesi Avrupa'da Omicron varyantının çıkması bu sorulara neden oldu. İşte yılbaşı yasağı hakkında detaylar...

Yılbaşında yasak var mı? 

Geçen sene yılbaşında vakaların olması ve salgının devam etmesi nedeniyle sokağa çıkma yasağı getirildi. Koronavirüs tedbirleri kapsamında önlemler alınabilmesi için İçişleri Bakanlığı tarafından bu karar gerçekleştirildi. Bu sene de yılbaşına sayılı günler kala yasak var mı soruları sorulmaya başladı. 

31 Aralık ve 1 Ocak 2022 yılbaşı gecesi sokağa çıkma yasağı hakkında açıklama yetkili kişiler tarafından yapıldı. İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, 31 Aralık gecesine ait yasak alınmadığını açıkladı. 

Yılbaşında kısıtlama var mı?

31 Aralık gecesine ait kısıtlama konusunda büyükşehirler arasında yer alan İstanbul için kapama olmadığı açıklandı. Prof. Dr. Memişoğlu, salgın nedeniyle artan vakalar Avrupa da oluşan Omicron varyantı nedeniyle tedbirli olunması gerektiğini belirtti. Herkes bu durumun bilincinde olup yılbaşı gecesini tedbirlere uygun şekilde geçirilmesinin gerektiğini de belirtti. 

yılbaşı yasağı var mı yılbaşı kısıtlaması var mı yılbaşı yasağı