Yılbaşının vazgeçilmez tarifi: Gingerbread kurabiyesi

TAKİP ET

Yılbaşının yaklaşmasıyla beraber yılbaşı kurabiye tarifleri de araştırılmaya başladı. Özelliklede Çam ağacı, kalp, yıldız ve birçok şekilde yapılan Gingerbread yani zencefilli kurabiyenin tarifi merak ediliyor. Peki, Gingerbread nasıl yapılır? İşte, Gingerbread (zencefilli kurabiye) tarifi...

Reklam
Reklam

Yılbaşının sevilen tariflerinden biri olan zencefilli kurabiyenin nasıl yapıldığı merak ediliyor. Yapımında kullanılan temel ürün zencefil olan kurabiyeye aroma katmak için toz zencefil dışında tarçın, pekmez ve hindistan cevizi gibi malzemelerde kullanılabilir. 


Gingerbread (zencefilli kurabiye) tarifi 


Malzemeler 

175 gr tereyağı 

1 su bardağı esmer toz şeker 

1 adet yumurta sarısı 

3,5 su bardağı un 

1 yemek kaşığı kabartma tozu 

Yarım şu bardağı pekmez 

1 tatlı kaşığının yarısı kadar toz zencefil 

1 tatlı kaşığı tarçın 

1 çay kaşığının ucuyla toz karanfil Yapımı 

Şeker ve tereyağı tamamen eriyip krem haline gelinceye kadar mikser yardımı ile başlangıçta düşük, sonrasında yüksek devirde karıştırın. 

Şeker ve tereyağı karışımının içerisine yumurta sarısını ve yarım su bardağı pekmezi ekleyerek yüksek hızda çırpmaya devam edin. 

Karışımı spatula yardımıyla yoğurma kabına alın. Unu eledikten sonra kabartma tozu ve baharatları da ekleyin ve yoğurun. 

Hamur toplanıp kaptan ayrılır hale geldiğinde top haline getirin ve ortadan 2 parçaya bölüp kabı streçle sararak buzdolabında 1 saat kadar bekletin. 

Hamurun dinlenmesinin ardından unladığınız tezgaha alınız. Merdane yardımıyla hamurunuzu yarım santim olacak şekilde açınız. 

Açtığınız hamuru dilediğiniz şekildeki kalıplarla kesin. 

Hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 8-9 dakika kadar pişirin. 

Kurabiyeleriniz hafif kızardıysa fırından çıkarın ve soğuyuncaya kadar bekleyin. Daha sonra soğuyan kurabiyelerinizi servis tabağına alın. Süslemesi 
Pişirmiş olduğunuz kurabiyelerinin soğumasının ardından dilerseniz süsleme yapabilirsiniz. Düğmeler, çiçekler, yüz ifadeleri, gülücükler ve harfler... Dilediğiniz gibi kurabiyelerinizi süsleyebilirsiniz. Süsleme için kullanacağınız kremaya birkaç damla gıda boyası da ekleyerek kurabiyeleriniz renklendirebilirsiniz. 

Kurabiyelerinizi oda sıcaklığında kapalı bir kapta saklarsanız, 1 haftaya kadar tazeliklerini korurlar. 

yılbaşı yılbaşı kurabiyesi gingerbread kurabiyesi gingerbread kurabiye tarifi zencefilli kurabiye zencefilli kurabiye tarifi kurabiye tarifi