Yıllar sonra korkunç kaza aydınlandı: Pilotun sigara keyfi 66 kişinin canına sebep oldu!

TAKİP ET

2016 yılında Fransa'dan Mısır'a kalkan uçak düşmüş ve tam olarak 66 kişi hayatını kaybetmişti. Korkunç kazanın sebebi yeni ortaya çıktı. Yapılan incelemeler pilotun kokpitte sigara içmesinden kaynaklı olduğunu gösterdi.

Reklam
Reklam

Paris’te Chaerles de Gaulle Havalimanı’ndan Mısır’ın Kahire kentine kalkan uçak 2016 yılında kaza yapmıştı. EgyptAir’ın MS804 sefer sayılı uçağı 2016 yılının Mayıs ayında Yunanistan’ın Girit Adası yakınlarında düşmüştü. Kaza sonucunda uçağın mürettebatı ve 66 yolcu hayatını kaybetmişti.
Ölüm sarmalına girmeden önce uçağın şiddetli dönüşler yaptığı yetkililer tarafından tespit edilmişti. Yolcular arasında 1 İngiliz, 2 Iraklı, 30 Mısırlı, 12 Fransız ve birde Kanadalı yolcu olduğu bildirilmişti.

Yıllar Sonra Korkunç Hata Ortaya Çıktı
Kaza yapıldığı zaman ABD Donanması’nın dahil olduğu büyük bir kurtarma çalışması başlatıldı. Uçağın karakutusu ise Yunanistan’da bulunmuştu. Yıllarca yapılan karakutu incelemesinin ardından soruşturma tamamlandı. Kazaya sebep olan uçağın kokpit kısmında yakılan sigaranın acil durum maskesinden sızan oksijenle karışarak patlamaya yol açmasıydı.
Kazanın yaşandığı esnada pilotların sigara içtiği biliniyordu, çünkü yasak değildi. Havacılık uzmanlarının hazırladığı ve Paris’te bulunan Temyiz Mahkemesine gönderdiği raporda bunun bilindiği belirtildi.