Yıllardır atama bekleyen öğretmen intihar etti

TAKİP ET

Yıllardır atama bekleyen ancak ataması gerçekleşmeyen 26 yaşındaki Sosyal Bilgiler Öğretmeni Hasan Cihan Aslan intihar etti. Genç öğretmenin İzmir'de okuyan kardeşinin eğitim masraflarını karşılamak için kuryelik yaptığı öğrenildi.

Reklam
Reklam

Mersin’de yıllardır atama bekleyen ve bir türlü ataması gerçekleşmeyen 26 yaşındaki Sosyal Bilgiler Öğretmeni Hasan Cihan Aslan girdiği bunalım sonucu intihar etti.

Genç öğretmenin ailesinin Muş’un Varto ilçesinden yıllar önce Mersin’e göç ettiği öğrenilirken, babası Kamer Kamil Aslan’ı da kaybettikleri ortaya çıktı. Öğretmen Aslan’ın bir süredir İzmir’de okuyan kardeşinin eğitim masraflarını karşılamak amacıyla kuryelik yaptığı ve İzmir’de kaldığı öğrenildi.

Son yolculuğuna uğurlandı

İzmir’de kardeşiyle birlikte ev kiralayan ve bir firmada kuryelik yaparak geçinen genç öğretmen girdiği bunalım sonucunda pazar gecesi evlerinde intihar etti. Hastaneye kaldırılan öğretmen yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Aslan’ın cenazesi Mersin Cemevi’nde sevenlerince yapılan törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı.