Yılmaz Vural kimdir, kaç yaşında? Yılmaz Vural nereli? Yılmaz Vural'ın çalıştırdığı takımlar

TAKİP ET

Futbol camiasının sevilen ismi Yılmaz Vural'ın hayatı bir kez daha merak konusu oldu. Afara'nın bu haftaki konukları arasında yer alan Vural'ın özel hayatı merakla araştırılmaya başlandı. Gülen yüzü ve pozitif enerjisiyle herkesi kendine hayran bırakan Vural'ın yaşı, memleketi ve spor kariyeri bir kez daha gündeme geldi.

Reklam
Reklam

Futbol camiasının sevilen ismi Yılmaz Vural’ın hayatı bir kez daha merak konusu oldu. Afara’nın bu haftaki konukları arasında yer alan Vural’ın özel hayatı merakla araştırılmaya başlandı. Gülen yüzü ve pozitif enerjisiyle herkesi kendine hayran bırakan Vural’ın yaşı, memleketi ve spor kariyeri bir kez daha gündeme geldi. Türk futbolunun simge isimlerinden biri olan Yılmaz Vural, Kanal D ekranlarının sevilen programı Afara’nın bu haftaki konukları arasında yer alıyor. Yılmaz Vural’ın özel hayatının yanı sıra çalıştırdığı takımlar da merakla araştırılıyor. Peki, Yılmaz Vural kimdir? Yılmaz Vural kaç yaşında? Yılmaz Vural nereli? Yılmaz Vural’ın eşi kim? İşte tüm merak edilenler…

Yılmaz Vural Kimdir?

Teknik direktör ve eski futbolcu Yılmaz Vural, 1953 yılında Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Adapazarı’nda tamamlayan Vural, 1970-74 yılları arasında amatör olarak futbol oynamaya başladı. 1975-79 yılları arasında 19 Mayıs Gençlik ve Spor Akademisi’nde eğitim aldı. 1974-1975 sezonunda 2. Lig ekibi Sivasspor’da profesyonel futbol kariyerine başlayan Vural, kariyerine 3. Lig kulüplerinden Tekirdağspor ve Hacettepe’de devam etti. 1978-1979 sezonunun sonunda ise 3. Ligde forma giydiği Ankara Demirspor’da profesyonel futbol kariyerini noktaladı ve antrenörlüğe başladı. İlk teknik direktörlük deneyimini ise 1986 yılında Malatyaspor’da yaşadı. Çeşitli Anadolu takımlarını çalıştıran Yılmaz Vural, 3 büyükler haricinde neredeyse bütün takımlarda teknik direktörlük görevi yapmıştır. Türkiye Futbol Federasyonu B Lisansı Futbol Antrenörlüğü, Türkiye Futbol Federasyonu A Lisansı Futbol Antrenörlüğü ve Alman Futbol Federasyonu UEFA PRO LİSANS diploması bulunan Vural, Almanya’daki Deutsche Sporthochschule Köln’ün Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği programını başarıyla bitirerek bu alanda lisans ve yüksek lisans birleşik eğitimine eşdeğer eğitim gördüğüne ilişkin Denklik Belgesi almıştır. 2011 yılında Okan Üniversitesi ile anlaşan Vural, Spor Yönetimi Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak futbol dersleri verdi. 1981 yılında İsmet Vural ile evlenen Yılmaz Vural’ın bu evlilikten iki oğlu vardır. İsmet Vural ile evliliğini noktalayan Yılmaz Vural, Seda Vural ile evlendi. Çiftin bu evlilikten bir oğlu bulunuyor. 



Yılmaz Vural’ın Çalıştırdığı Takımlar

-    Malatyaspor

-    Antalyaspor

-    Samsunspor

-    Bursaspor

-    Karşıyaka

-    Adanaspor

-    Gaziantepspor

-    Eskişehirspor

-    Sarıyer

-    Trabzonspor

-    Gençlerbirliği

-    Konyaspor

-    Çanakkale Dardanelspor

-    Denizlispor

-    Diyarbakırspor

-    Ankaragücü

-    Manisaspor

-    Kocaelispor

-    Kasımpaşa

-    Sakaryaspor

-    Elazığspor