YKS 2022 kalem, silgi verilecek mi? Eski kimlik ile sınava girilir mi?

TAKİP ET

2022 YKS sınavına sadece sayılı günler kalırken adayların heyecanı giderek artıyor. Sınava doğru geri sayım sürerken sınava girecek olan adaylar merak ettiği sorulara yoğun bir şekilde yanıt arıyor. Üniversite hayali kuran binlerce adayın ter dökeceği YKS sınavına artık çok az bir süre kaldı. Bu sınav için emek veren ve aylardır sınava hazırlanan adaylar emeklerinin karşılığını alabilmek için heyecanla bekliyor. Sınava çok az bir süre kala sınava girişle ilgili pek çok konu da merak ediliyor.

Reklam
Reklam

2022 YKS sınavına sadece sayılı günler kalırken adayların heyecanı giderek artıyor. Sınava doğru geri sayım sürerken sınava girecek olan adaylar merak ettiği sorulara yoğun bir şekilde yanıt arıyor. Üniversite hayali kuran binlerce adayın ter dökeceği YKS sınavına artık çok az bir süre kaldı. Bu sınav için emek veren ve aylardır sınava hazırlanan adaylar emeklerinin karşılığını alabilmek için heyecanla bekliyor. Sınava çok az bir süre kala sınava girişle ilgili pek çok konu da merak ediliyor. YKS sınavına girişte adayların yanında götürmesi yasak olan eşyalar, Sınavda kalem, silgi verilip verilmeyeceği ile ilgili sorular araştırılırken en çok merak edilen konuların başında ise eski kimlik ile sınava girilip girilmeyeceği yer alıyor. Peki, YKS 2022 adaylara silgi ve kalem verilecek mi? Eski kimlik ile sınava girilir mi? YKS 2022 adayların yanında götürmesi yasak olan eşyalar neler? İşte detaylar…

YKS 2022 Kalem ve Silgi Verilecek Mi?

YKS 2022’ye doğru geri sayım devam ederken en merak edilen soruların başında sınava girerken adaylara kalem ve silgi gibi gereçlerin verilip verilmeyeceği yer alıyor. Adayların sınavda kullanacakları kalem, silgi, kalemtıraş, şeker ve peçete gibi gereçler ÖSYM tarafından sağlanacaktır. Adayların sınava kalem, silgi ve peçete gibi gereçler getirmesi yasaktır.



YKS Sınavına Girerken Hangi Eşyalar Yasak?

YKS 2022’ye doğru sınava girecek olan adayların merak ettiği sorular arasında sınava girerken yasak olan eşyalar yer alıyor. Her türlü delici kesici alet, cep telefonu, ateşli silah, saat, kolye, yüzük, küpe gibi metal eşyalar, ev ve araç anahtarı, plastik içerikli eşya, anahtarlık, yiyecek-içecek, ve ÖSYM’den resmi izin alınmamış ilaç, gıda ve her türlü cihazlarla sınava girmek yasak olacak.

Eski Kimlik ile Sınava Girilir Mi YKS 2022?

YKS sınavına girişte fotoğrafsız kimlik belgesi kesinlikle kabul edilmemektedir. YKS sınavına girebilmek için adayın fotoğraflı Nüfus Cüzdanı veya fotoğraflı Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı olması gerekir. Nüfus Cüzdanı veya Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartında fotoğrafı olmayan adayların sınavdan önce fotoğraflı Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı edinmeleri gerekir. Eski kimlik olarak anılan erkeklerde mavi kadınlarda ise pembe renkte olan Nüfus Cüzdanları henüz yenisi ile değiştirilmediyse sınava girişte bir engel teşkil etmez. Ancak bu Nüfus Cüzdanlarını kullanmaya mani olan başka bir engel bulunmaması gerekir. Nüfus Cüzdanınızın üzerinde T.C. Kimlik numaranız yazılı olmalıdır. Nüfus Cüzdanınızda fotoğraf kesinlikle olmalıdır ve bu fotoğrafın eskimemiş olması gerekir. Nüfuz Cüzdanı üzerindeki fotoğraf size benzemelidir. Nüfus Cüzdanınız aşırı derecede eskimiş ve yıpranmış ise sınav komisyonu kabul etmeyebilir. Bu haller dışında YKS 2022’ye girerken zorunlu durumlar haricinde yeni kimlik alma zorunluluğu bulunmamaktadır. Şu an kullanmakta olduğunuz Nüfus Cüzdanınız ile YKS sınavına girebilirsiniz.