YKS 2022 kıyafet kuralı var mı? YKS 2022 oje yasak mı? Sınava giderken ne giyilir?

TAKİP ET

2022 YKS sınavına doğru adayların yanıt aradığı sorular da sıklaştı. Sınava artık saatler kalırken üniversite adayları sınavla ilgili her bir detayı en ince ayrıntısına kadar araştırıyor. Büyük emek harcadıkları, uzun bir süredir çalıştıkları, üniversite kapılarını açacak olan YKS sınavı için heyecanlı geri sayım sürerken sınav kuralları da didik didik ediliyor. Üniversite sınavına girecek adaylar, sınavda kıyafet kuralı olup olmadığından sınava giderken ne giyileceğine kadar her bir detayı araş

Reklam
Reklam

2022 YKS sınavına doğru adayların yanıt aradığı sorular da sıklaştı. Sınava artık saatler kalırken üniversite adayları sınavla ilgili her bir detayı en ince ayrıntısına kadar araştırıyor. Büyük emek harcadıkları, uzun bir süredir çalıştıkları, üniversite kapılarını açacak olan YKS sınavı için heyecanlı geri sayım sürerken sınav kuralları da didik didik ediliyor. Üniversite sınavına girecek adaylar, sınavda kıyafet kuralı olup olmadığından sınava giderken ne giyileceğine kadar her bir detayı araştırıyor. Binlerce üniversite adayı yarın YKS sınavında ter dökecek. İyi bir üniversite kazanarak hayallerini gerçekleştirmek isteyen binlerce kişi nefesini tuttu ve yarın yapılacak YKS sınavına odaklandı. Sınavdan bir gün önce ise çok sayıda soruya yanıt aranmaya başlandı. Bunlardan biri de kıyafet konusu oldu. Peki, YKS 2022 kıyafet kuralı var mı? YKS sınavında oje yasak mı? Sınava ojeyle girilir mi? YKS sınavına giderken ne giyilir? Sınavda ne giyilir? İşte detaylar…

YKS Sınavında Kıyafet Kuralı Var Mı?

YKS sınavına sayılı saatler kalırken sınava girecek adaylar sınavda kıyafet kuralı olup olmadığını araştırmaya başladı. YKS sınavında herhangi bir kıyafet kuralı bulunmuyor. 



YKS 2022 Oje Yasak Mı?

Sınava girecek adayların sınavdan bir gün önce n çok araştırdığı konulardan biri ise oje oldu. YKS sınavında ojenin yasak olup olmadığını merak edenler, ‘YKS 2022 oje yasak mı?’ sorusuna yanıt aramaya başladı. YKS sınavında oje yasağı bulunmuyor. 

YKS 2022 Yasak Olan Eşyalar

Sınav binalarında hiçbir eşya emanet olarak alınmayacak. Sınava giderken çanta, cep telefonu, cüzdan, saat, kablosuz cihazlar, kulaklık, kolye, küpe, yüzük gibi takılar, anahtarlık, her türlü araç anahtarı, plastik ve metal içerikli eşyalar, boncuklu veya boncuksuz toplu iğne, anahtar, para, basit tokalı kemer, ulaşım kartı, basit tel toka ve basit piercing, her türlü elektronik cihaz ve çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi, güneş gözlüğü, cep bilgisayarı, sözlük işlevi olan elektronik cihaz, hesap makinesi, her türlü delici ve kesici alet, ateşli silah, silgi, kalem, kalemtıraş (ÖSYM tarafından dağıtılacak), defter, ders notu, kitap, dergi, gazete, sözlük, açıölçer, pergel, cetvel, gıda tüketim maddeleri ve kutu veya şişe içerisinde ilaç götürmek kesinlikle yasaktır.