YKS 2022 sınavında ikinci gün heyecanı başlıyor

TAKİP ET

Milyonlarca aday YKS 2022 sınavında 2. gün heyecanı yaşıyor. Yükseköğretim kurumları sınavının ilk oturumu Dün yapılmıştı. Bugün ise adaylar önce AYT oturumunda ardından da yabancı dil sınavında Ter dökecek. AYT oturumu 10.15'te başlarken YDT ise 15.45 de başlayacak.

Reklam
Reklam

Üniversite adayı milyonlarca öğrenci için süreç devam ediyor. Bugün YKS 2. ve 3. oturumlar yapılacak. Adaylar önce saat 10.15 de alan yeterlilik testine girecek ve bu test 180 dakika sürecek.  Öğleden sonra ise yabancı dil sınavı oturumu gerçekleştirilecek.
 

Bugün iki oturum var

Üniversiteye girmeye hazırlanan milyonlarca da için dün YKS 2022 sınavının ilk oturumu TYT yapılmıştı. Bugün ise 2 oturum yapılacak. Adaylar önce AYT oturumuna girecek öğleden sonra ise YDT oturumu gerçekleşecek. Her iki oturum öncesinde de adayların en az bir saat önce sınav alanında olması gerekiyor. Geç kalan adaylar sınava alınmayacak. Aynı zamanda daha önce ÖSYM tarafından ilan edilen sınav da yasaklar listesini getiren ve bu şekilde sınava giren adayların da Sınavı geçersiz kabul edilecek.
 

YKS 2022 sonuçları ne zaman açıklanacak?

Bu yıl YKS sınavında baraj uygulaması da kaldırıldı. Bu yıl alınan kararla birlikte artık TYT 150 ve AYT 180 puan barajı da yok. Adaylar sınavdan aldıkları puanlarla istedikleri üniversiteyi tercih edebilecek. Yerleştirmeler ise başarı sıralamasına göre yapılacak. ÖSYM tarafından yapılan duyuruya göre YKS 2022 sınav sonuçları ise 20 Temmuz tarihinde açıklanacak.