YKS 2022 sonuçları açıklandı! ÖSYM YKS sonuç sorgulama ekranı

TAKİP ET

Milyonların heyecanla beklediği YKS 2022 sonuçları bugün açıklandı. YKS sınavı sonuçlarının 20 Temmuz 2022 tarihinde açıklanması bekleniyordu. Sınav sonuçları bu sabah açıklandı. Günlerdir merakla beklenen sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından YKS 2022 bir kez daha sosyal medyanın gündeminde birinci sıraya yerleşti.

Reklam
Reklam

Milyonların heyecanla beklediği YKS 2022 sonuçları bugün açıklandı. YKS sınavı sonuçlarının 20 Temmuz 2022 tarihinde açıklanması bekleniyordu. Sınav sonuçları bu sabah açıklandı. Günlerdir merakla beklenen sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından YKS 2022 bir kez daha sosyal medyanın gündeminde birinci sıraya yerleşti. YKS sınav sonuçlarının açıklandığını öğrenen adaylar hemen sonuçlarını incelemek için ÖSYM’nin internet sitesini ziyaret etti. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, sınav sonuçlarının açıklandığını duyurarak sonuçların hayırlı olmasını diledi. İşte YKS 2022 sınav sonuçları ile ilgili tüm detaylar ve ÖSYM YKS sonuç sorgulama ekranı…

YKS Sınav Sonuçları Açıklandı

18-19 Haziran 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen YKS sınavı sonuçları açıklandı. Milyonlarca üniversite adayı günlerdir sınavın açıklanacağı tarihi merakla bekliyordu. Sınavın 20 Temmuz 2022 Çarşamba günü açıklanacağına dair iddialar vardı ancak sınav sonuçları bu sabah saatlerinde açıklandı.

YKS Sonuç Sorgulama Ekranı

YKS sınav sonuçlarını sonuc.osym.gov.tr adresinden görebilirsiniz. Sisteme giriş yapmak için T.C. Kimlik numaranız ve aday şifrenizi girebilir veya ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sayfası olan AİS'in e-Devlet uzantısı üzerinden e-Devlet şifresi ve T.C. Kimlik numarası ile giriş yaparak sınav sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz.

ÖSYM Başkanı’ndan Açıklama

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, 2022 YKS sınav sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Aygün, ’18-19 Haziran 2022 tarihlerinde üç oturumda gerçekleştirdiğimiz Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarını sonuç.osym.gov.tr internet sayfamızdan açıkladık. Sonuçların tüm adaylarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum.’ ifadelerine yer verdi.

Üniversite Taban Puanları Açıklandı Mı?

2022 YKS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler üniversite taban puanlarına çevrildi. Üniversite taban puanlarının kısa bir süre içerisinde duyurulması bekleniyor.