YKS 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu, kalktı mı? 2022 YKS baraj var mı, kalktı mı?

TAKİP ET

YKS 2022 sınavı başladı ve milyonlarca öğrenci bugün sınava girdi. 165 dakika boyunca devam edecek sınavla ilgili merak edilen Çok ayrıntı var. En çok merak edilen annenin başında ise YGS 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu sorusunun yanıtı yer alıyor. Adaylar sınav sonrasında doğru ve yanlış cevaplarını hesaplamak istiyor. Peki, YKS 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu? 2022 Yks baraj kalktı mı?

Reklam
Reklam

YKS 2022 sınavı TYT oturumu 18 Haziran 2022 cumartesi günü yapılıyor. Üniversiteye girmek isteyen 3 milyon öğrenci bugün sınava giriyor. 165 dakika sürecek olan sınavla ilgili ise birçok ayrıntı öğrenciler ve veliler tarafından merak ediliyor. Peki, 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu? YKS 4 yanlış 1 doğruyu götürecek mi? 2022 YKS baraj kalktı mı?
 

2022 YKS baraj kalktı mı?

Üniversite adayı öğrenciler için güzel haber Geçtiğimiz günlerde verilmişti. 2022 YKS sınavında baraj kaldırıldı. Yani 2022 YKS TYT oturumuna giren adaylar için artık 150 puanlık baraj bulunmuyor. Üniversite hayali Kuran birçok aday Bu sayede üniversiteye girme imkanı bulacak. Ancak öğrencilerin Ortaöğretim Başarı puanlarının sınava katkısı hala devam ediyor. Adaylar YKS 2022'de gösterdikleri başarının yanında Ortaöğretim Başarı puanlarına da hesaplayarak puan hesaplaması yapacak.
 

2022 YKS 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu?

2022 YKS sınavına giren adayların Merak ettiği diğer bir soruyu YKS 2022'de 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu sorusunun yanıtı oldu. Adayların vermiş olduğu doğru ve cevap sayısı adayların puanını belirleyecek. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da adaylar 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu sorusuna cevap bulmaya çalışıyor. Bu konuda değişiklik yapılmadı. Yani YKS sınavına giren adaylar 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor gibi düşünerek hesaplama yapmak zorunda.

YKS puan hesaplama nasıl yapılır?

2022 YKS puan hesaplamada adaylar tarafından merak ediliyor. Bu yıl YKS sınavı ilk oturum olarak yapılacak. İlk oturum olan tyt 18 Haziran Cumartesi günü gerçekleşiyor. 19 Haziran Pazar günü ise iki ayrı oturun var. Adaylar her oturumda aldıkları yaptıkları doğru ve yanlış sayısını 4 yanlış 1 doğruyu götürecek şekilde hesaplayacak. Adayların toplam puanına Ortaöğretim Başarı Puanı da eklenecek ve böylelikle sıralaması belirlenecek.