YKS'de kol saati takmak yasak mı? YKS sınavına kol saati alınmıyor mu?

TAKİP ET

YKS'de kol saati takmak yasak mı? YKS sınavına kol saati alınmıyor mu? Milyonlarca öğrencinin katılacağı üniversite sınavı yarın yapılacak. Sınava girmeye hazırlanan öğrenciler ise sınav sırasında uymaları gereken kuralları merak ediyor ve arama motorunda araştırıyor. Peki YKS sınavında kol saati yasak mı? YKS'de kol saati takmak yasaklandı mı? Kol saati ile YKS sınavına girilir mi?

Reklam
Reklam

Milyonlarca öğrencinin kaderini belirleyecek YKS sınavı 18 Haziran Cumartesi günü ilk oturumu ile gerçekleşecek. Daha önce yapılan açıklamada üniversitelere giriş için baraj uygulamasının kaldırıldığı duyurulmuştu. Ancak öğrenciler istedikleri bölümü tutturabilmek için belli bir puan almak zorunda. Sınav heyecanı yaşayan öğrenciler aynı zamanda ÖSYM'nin belirlediği kuralları da merak ediyor. Bugün en çok araştırılan başlıklar arasında ise YKS de kol saati takmak yasak mı sorusuna yanıt araştırılıyor. Peki, kol saati ile YKS sınavına girilebilir mi? YKS sınavına kol saati alınmıyor mu?
 

YKS sınavında kol saati takmak yasak mı?

Milyonlarca öğrencinin katılacağı YKS sınavı öncesinde sınav kuralları adaylar tarafından merak ediliyor. Öğrencilerin en çok merak ettiği soruların başında ise kol saati ile sınava girip girmeyeceği yer alıyor. Zamanı kontrol etmek isteyen öğrenciler sınav sırasında kol saati takmak istiyor. Ancak ÖSYM bu konuda Daha önceden önlem aldı. Artık her sınıfta duvar saati bulunuyor. Bu nedenle öğrenciler sınava kol saati ile giremeyecek.
 

Kol saati ile YKS’ye girilir mi?

YKS'ye girecek öğrenciler için ÖSYM tarafından sınava alınamayacak eşyaların listesi belirlendi. ÖSYM tarafından açıklanan yasak eşyalar listesinde kol saati de yer alıyor. Yani bu sebeple öğrenciler YKS sınavına kol saati ile giremeyecek. Yasaklı eşyaları sınava sokan ya da sokmaya çalışan öğrencilerin sınavı geçersiz sayılacak.

YKS sınavında yasak olan eşyalar

YKS sınavına girecek olan adaylar için ÖSYM yasaklı eşyalar listesi hazırladı. ÖSYM tarafından hazırlanan listeye göre YKS sınavında yasak olan eşyalar şöyle;
“Çanta, cüzdan, cep telefonu, her türlü saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth vb. cihazlarla; kulaklık, kolye, küpe, yüzük (alyans hariç),bilezik, broş ve diğer takılarla; anahtarlık, her türlü araç anahtarı, plastik ve metal içerikli eşyalarla (başörtü için kullanılan boncuklu/boncuksuz toplu iğne, kağıt/madeni para, anahtarlıksız basit anahtar, ulaşım kartı, basit tokalı kemer, basit tel toka ve basit piercing hariç),her türlü elektronik/mekanik cihazla ve çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi vb. araçlarla, her türlü plastik ve güneş gözlüğü dâhil cam eşyayla (şeffaf/numaralı gözlük hariç),banka/kredi kartı vb. kartlarla,Her türlü delici ve kesici alet, ateşli silah ve benzeri teçhizatlar”.