YKS günü nüfus müdürlükleri açık mı, kapalı mı? 18-19 Haziran nüfus müdürlükleri saat kaça kadar açık? 

TAKİP ET

Milyonlarca öğrencinin bu hafta sonu gireceği YKS sınavı için artık saatler kaldı. Uzun bir süredir sınava hazırlanan ve istediği üniversiteyi kazanabilmenin hayalini kuran adaylar Cumartesi-Pazar günü sınavda ter dökecek. YKS sınavı ile ilgili merak edilen sorular peş peşe geliyor. Bu önemli sınav öncesinde hem üniversite adayları hem de aileler herhangi bir mağduriyet yaşamamak için merak ettiği sorulara yanıt arıyor.

Reklam
Reklam

Milyonlarca öğrencinin bu hafta sonu gireceği YKS sınavı için artık saatler kaldı. Uzun bir süredir sınava hazırlanan ve istediği üniversiteyi kazanabilmenin hayalini kuran adaylar Cumartesi-Pazar günü sınavda ter dökecek. YKS sınavı ile ilgili merak edilen sorular peş peşe geliyor. Bu önemli sınav öncesinde hem üniversite adayları hem de aileler herhangi bir mağduriyet yaşamamak için merak ettiği sorulara yanıt arıyor. 2022 YKS sınavı için nefesler tutuldu ve sınava sadece saatler kaldı. Bu hafta sonu yapılacak olan sınav için artık saatler sayılıyor. Milyonlarca üniversite adayı ve yakınları sınav öncesinde akıllarına takılan sorulara yanıt arıyor. Bu soruların başında ise sınav günü nüfus müdürlüklerinin açık olup olmayacağı geliyor. Peki, YKS günü nüfus müdürlükleri açık mı? Sınav günü nüfus müdürlükleri açık olur mu? 18-19 Haziran 2022 nüfus müdürlükleri açık mı, kapalı mı? İşte detaylar…

YKS Günü Nüfus Müdürlükleri Açık Mı?

18 Haziran 2022 Cumartesi ve 19 Haziran 2022 Pazar günleri milyonlarca üniversite adayı YKS sınavında ter dökecek. Emeklerinin karşılığını alabilmek için sınavı heyecanla bekleyen adaylar ve yakınları sınav öncesinde yaşanabilecek herhangi bir aksiliğe karşı temkinli olmak için araştırmalarını sürdürüyor. Üniversite sınavına girecek adayların 2022 YKS'nın ilgili oturumuna ait Sınav Giriş Belgesi, fotoğraflı nüfus cüzdanı veya fotoğraflı T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportunun aslının mutlaka yanında olması gerekiyor. Son dakika yaşanabilecek aksiliklere karşı yanında bulundurulması zorunlu olan bu belgeleri ibraz edemeyecek öğrenciler için nüfus müdürlükleri sınav günleri açık olacak. 



Nüfus Müdürlükleri Hangi Saatlerde Açık?

Bu hafta sonu gerçekleştirilecek olan YKS sınavı dolayısıyla nüfus müdürlükleri açık olacak. 18 Haziran 2022 saat 07.00-17.00 arasında ve 19 Haziran 2022 Pazar günü saat 07.00-15.30 arasında açık tutulacak olan nüfus müdürlüklerine başvuran adaylara, söz konusu müdürlük personeli tarafından imzalı-mühürlü, fotoğraflı, karekodlu, barkodlu geçici kimlik belgesi düzenlenecek.